ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 14:38Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα, η πώληση και μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θυγατρική της Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 22 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται από το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο ολοκληρώνει έτσι με επιτυχία μια μακρόχρονη διαγωνιστική διαδικασία, διασφαλίζοντας την αναβάθμιση του ρόλου και την περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΕΣΣΤΥ στις υπηρεσίες συντήρησης του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού. «Μετά και την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Σεπτέμβριο 2017, έναντι τιμήματος 45 εκατ. ευρώ, που επέφερε το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ύψους 692 εκατ. ευρώ, σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ο ελληνικός σιδηρόδρομος αποκτά νέα πνοή και μάλιστα σε μια αγορά απελευθερωμένη και ανταγωνιστική», αναφέρεται συγκεκριμένα.
Σύμφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφο, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος στρατηγικών επιλογών του Ταμείου για την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηρόδρομου μέσα από την αξιοποίηση και της ΕΕΣΣΤΥ μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα επιφέρει την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως κόμβου μεταφορών και διαμετακομιστικού εμπορίου. «Πεποίθησή μας είναι ότι και στην ΕΕΣΣΤΥ θα καταγραφούν σύντομα θετικά αποτελέσματα, όπως είναι ήδη ορατά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την εξαγορά της από την Ferrovie Dello Stato Italiane», προσέθεσε.
Ο Ριχάρδος Λαμπίρης, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι αυτή η στρατηγική συνεργασία διασφαλίζει την αναβάθμιση του ρόλου και την περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΕΣΣΤΥ και αποτελεί ακόμη μια επιτυχία για το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Σχετικά Άρθρα
- Υπερταμείο/Growthfund - Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Κύπρου (ΥΜΕΕ): Υπογραφή MoU για την ανάπτυξη και διαχείριση λιμενικών υποδομών
- ΟΛΘ: Στην ΕΕΣΥΠ πέρασε το 7,27% που κατείχε το ΤΑΙΠΕΔ
- ΤΑΙΠΕΔ: Σε κόμβους κρουαζιέρας επιδιώκει να μετατρέψει τα λιμάνια Πάτρας-Κατάκολου και Καβάλας
- Απορρόφηση του ΤΑΙΠΕΔ από το Υπερταμείο - Καταργείται το ΤΧΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ειρ. Αγαπηδάκη: Γρίπη και COVID «έρχονται» μαζί και φέτος -
Εθνική Τράπεζα - Skroutz: Ένας χρόνος συνεργασίας στις πληρωμές και την επιβράβευση αγορών -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 7 Οκτωβρίου -
Philip Morris: Η Ελληνίδα Ειρήνη Δρακάκη επικεφαλής σε Κροατία και Σλοβενία -
Τελετή παράδοσης νέων νοσοκομειακών κλινών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» -
Β. Κικίλιας: «Ολοκληρώθηκαν 13 σημαντικά λιμενικά έργα ύψους 78,4 εκατ. ευρώ σε όλη τη χώρα»