ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Προχωρεί η συγχώνευση ALPHA - STAR

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 19:59

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η απόκτηση κοινού ελέγχου επί των εταιρειών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ, μέσω της εταιρείας συμμετοχών Nevine Holdings Limited, από τις εταιρείες Motor Oil (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου αε, Alpha Media Group Limited και τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Ειδικότερα:

Σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις, 20 Φεβρουαρίου 2019, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί των εταιριών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ, μέσω της εταιρίας συμμετοχών Nevine Holdings Limited, από τις εταιρίες Μotor Oil (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου αε, Alpha Media Group Limited και τον Δημήτρη Κοντομηνά, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατ' άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 3959/2011, της από 9.11.2018 ως άνω γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ' ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011 και του άρθρου 3 του ν. 3592/2007, αφενός μεν υπολείπεται των κατωφλίων του άρθρου 3 παρ. 3 του ν. 3592/2007, ήτοι του 35% σε κάθε μία από τις επιμέρους αγορές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου οπότε τα γνωστοποιούνται μέρη δεν θα αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση στις επιμέρους αγορές των ΜΜΕ, που θα ελέγχουν από κοινού εκ της προκείμενης συναλλαγής και άρα δεν αναμένεται να προκληθεί συγκέντρωση ελέγχου σ' αυτές και αφετέρου δεν περιορίζει σημαντικά, κατ' άρθρο 7 παρ. 1 του Ν. 3959/2011, τον ανταγωνισμό στην εθνική αγορά ή σε ένα σημαντικό, σε συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων ή των υπηρεσιών τμήμα της, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση της δεσπόζουσας θέσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Έρχονται στη Vodafone τα νέα Samsung Galaxy S10 & S10+

«Raxevsky»: Οριστικό λουκέτο μετά από 40 χρόνια

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • American Airlines: Διέψευσε τα σενάρια συγχώνευσης με την United Airlines
  • Alpha Bank: Έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με την Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών
  • Attica Bank: Επιβεβαιώνει επί της αρχής συμφωνία των μετόχων για συγχώνευση με Παγκρήτια Τράπεζα
  • Eurobank: Συμφωνία συγχώνευσης της θυγατρικής της στη Σερβία με την Direktna Banka a.d. Kragujevac

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία
  • Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI
  • Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader
  • ΚΕΦΙΜ: Στη σωστή κατεύθυνση ο αποταμιευτικός «κουμπαράς» των παιδιών
  • Aon Forecasts 9% Average Increase in Global Medical Plan Costs for 2027
  • PPA S.A. Receives Special Award Marking 10 Years Since COSCO SHIPPING Joined Its Shareholding Structure Award presented at the 9th Infrastructure and Transport Conference ITC 2026

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version