Vivartia: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 16:09

Υλοποιήθηκε η από 1ης Μαρτίου 2018 Συμφωνία Αναδιάρθρωσης συνολικού ποσού 373 εκατ. ευρώ μεταξύ του Ομίλου Vivartia και των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank Ergasias, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς, καθώς -όπως γνωστοποίησε ο Όμιλος- υπεγράφησαν χθες, Τετάρτη, οι επιμέρους δανειακές συμβάσεις των εταιρειών του.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Vivartia, οι βασικοί όροι της αναδιάρθρωσης είναι ιδιαιτέρως επωφελείς για τον Όμιλο, δεδομένου ότι επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, παράταση της λήξης των δανείων μέχρι τις 20/10/2024, καθώς επίσης και μείωση του κόστους δανεισμού του.

Συνεπακόλουθα και ως απόρροια της Συμφωνίας, επιτυγχάνεται η βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου, με θετική μεταβολή του δείκτη ρευστότητας και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων του.

Όπως επισημαίνει ο Όμιλος, η ολοκλήρωση της Συμφωνίας Αναδιάρθρωσης αποτελεί ορόσημο, κλείνοντας θετικά και αποτελεσματικά μια μακροχρόνια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου εντός και εκτός των Ελληνικών Συνόρων.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok