Στον έλεγχο της Γιώτης η γαλακτοβιομηχανία Στάμου
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 11:17Στον έλεγχο της ιστορικής βιομηχανίας Γιώτη περνά η γνωστή εταιρεία παραγωγής και εμπορίας γαλακτομικών προϊόντων Στάμου.
H συμφωνία εξαγοράς οριστικοποιήθηκε τον περασμένο μήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν θα διατηρηθεί η επωνυμία και το σήμα Στάμου, καθώς και το σύνολο των εργαζομένων της βιομηχανίας.
Η βιομηχανία Γιώτης, που λειτουργεί από το 1930, ετησίως καταγράφει πωλήσεις πάνω από 70 εκατ. ευρώ, έχει ηγετική παρουσία σε κατηγορίες όπως άνθος αραβοσίτου, κρέμα καραμελέ, φρουϊ ζελέ, προϊόντα μαγειρικής, βρεφικές κρέμες και βρεφικό γάλα.
Με την κίνηση εξαγοράς, για την οποία ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, μπαίνει σε μία νέα αγορά, αυτή των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η εταιρεία Στάμου δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων από το 1964. Διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων και κωδικούς, που εκτείνονται σε όλο το εύρος της κατηγορίας, από γάλα, γιαούρτι, παγωτά, τυροκομικά, βούτυρο, έως επιδόρπια με γάλα ή χωρίς και γλυκά.
Με βάση τα στοιχεία από το τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, τα μεγέθη της Στάμου το 2014 εμφάνισαν τζίρο περί τα 8,3 εκατ. ευρώ και κέρδη 773 χιλ. ευρώ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite -
Eurolife FFH: Δύο σημαντικές διακρίσεις στα Bite Awards 2026 για έργα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού -
Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά» -
Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία -
Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI -
Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader