ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Αυξήθηκε το ενεργητικό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το γ΄ τρίμηνο του 2024

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2024 14:41

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι συνολικές καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 31 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 705 εκατ. ευρώ στο τέλος του γ΄ τριμήνου του 2024. Oι καταθέσεις στα πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού μειώθηκαν κατά 31 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 522 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις στα πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού παρέμειναν αμετάβλητες στα 183 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό των καταθέσεων επί του συνολικού ενεργητικού μειώθηκε στο 3,4% το γ΄ τρίμηνο του 2024, έναντι 3.6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε χρεωστικούς τίτλους αυξήθηκε στα 10.985 εκατ. ευρώ στο τέλος του γ΄ τριμήνου του 2024, έναντι 10,610 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως σε αύξηση των αποτιμήσεων κυβερνητικών ομολόγων των λοιπών χωρών της ζώνης του ευρώ και σε καθαρές αγορές ομολόγων χωρών εκτός της ζώνης το ευρώ. Το ποσοστό των χρεωστικών τίτλων επί του συνολικού ενεργητικού αυξήθηκε στο 52,4% το γ΄ τρίμηνο του 2024, έναντι 51,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων αυξήθηκε στα 5,979 δις. ευρώ, έναντι 5.822 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, και το ποσοστό τους επί του συνόλου του ενεργητικού αυξήθηκε στο 28,5% το γ΄ τρίμηνο του 2024, έναντι 28,3% το προηγούμενο τρίμηνο. Η αύξηση της αξίας των τοποθετήσεων αποδίδεται σε άνοδο των αποτιμήσεών τους, καθώς και σε καθαρές αγορές ελληνικών μεριδίων.

Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων σε μετοχές και λοιπά μέσα κυριότητας αυξήθηκε στα 995 εκατ. ευρώ, έναντι 971 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, εξέλιξη που οφείλεται σε άνοδο των αποτιμήσεών τους. Το ποσοστό τους επί του συνόλου του ενεργητικού παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,7% το γ' τρίμηνο του 2024.

Από την πλευρά του παθητικού, τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 3.551 δισ. ευρώ στο τέλος του γ΄ τριμήνου του 2024, έναντι 3.484 δις. . ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 326 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 15.665 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής αυξήθηκαν κατά 299 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 12,103 δις. ευρώ, ενώ οι τεχνικές προβλέψεις ζημιών αυξήθηκαν κατά 27 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 3,562 δισ ευρώ. Από το σύνολο των τεχνικών προβλέψεων, το 77,3% αντιστοιχεί σε τεχνικές προβλέψεις ζωής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ARAG: Νομική - ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων των Δασικών Υπηρεσιών για την ευθύνη τους έναντι τρίτων κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους

Αποτελέσματα ασφαλιστικών εταιρειών 2023 - Συνολικό ενεργητικό 21,2 δισ. ευρώ

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • ΤτΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Γενικό Συμβούλιο
  • Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο
  • ΤτΕ: Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»
  • ΤτΕ: Ισχυρή κερδοφορία και επενδύσεις για τις ελληνικές τράπεζες το 2025

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
  • Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure
  • Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
  • ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version