ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Για την ΑΣΠΙΣ το 50% των αποζημιώσεων του Επικουρικού Κεφαλαίου

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 22:31

Συνεχίζει να πληρώνει ακριβά η ασφαλιστική αγορά, μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου, τις ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου Ασπίς.

Από το συνολικές καταβληθείσες αποζημιώσεις του γ΄τριμήνου του 2015, πάνω από το 50% αφορούσε υποχρεώσεις των πέντε εταιρειών που ελέγχονταν από τον όμιλο. Ειδικότερα στο διάστημα 1η Ιουλίου – 30η Αυγούστου 2015 οι καταβολές του Επικουρικού ξεπέρασαν το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο των αποζημιώσεων για τροχαία που προκλήθηκαν από αυτοκίνητα ασφαλισμένα σε εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν διαμορφώθηκε στα 9,769 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο εξεταζόμενο τρίμηνο διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και το μέσο κόστος ζημιάς που καταβλήθηκε ανά φάκελο για τον όμιλο Ασπίς, αφού έφθασε στα επίπεδα των 14.000 ευρώ, όταν το μέσο κόστος ζημιάς στο εννεάμηνο του 2015 και για το σύνολο της αγοράς ήταν 10.534 ευρώ.

Στο γ' τρίμηνο του 2015 και για τις εταιρείες του ομίλου Ασπίς καλύφθηκαν 368 φάκελοι τροχαίων ατυχημάτων, ενώ τα περισσότερα κεφάλαια (1,9 εκατ. ευρώ) καταβλήθηκαν για υποχρεώσεις της General Union και ακολουθούν η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ με 1,6 εκατ. ευρώ, η Commercial Value με 0,9 εκατ. ευρώ και η General Trust με 0,7 εκατ. ευρώ. Για την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ ο λογαριασμός ήταν αρνητικός κατά 1.094 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου, από τις συνολικά 42 ασφαλιστικές εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, εκκρεμείς υποθέσεις διατηρούν οι 22, ενώ για τις υπόλοιπες 20 έκλεισαν όλοι οι φάκελοι. Η General Union είναι η εταιρεία με τις υψηλότερες αποζημιώσεις έναντι των αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν για το σύνολο των ανακληθεισών εταιρειών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΣΕΒ: Απαραίτητη η συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στο ασφαλιστικό

ΕΕ: Αναγνώρισε το Ελβετικό Solvency (SST)

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Θ. Καββαδάς: Αποζημιώσεις 7,73 εκατ. ευρώ για για 46.124 θανατωθέντα ζώα στη Λέσβο
  • Χίος: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2025
  • ΕΛΓΑ: Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις - Τροπολογία για 100% αποζημιώσεις
  • Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Επικουρικού Κεφαλαίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
  • ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες
  • Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance
  • Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση
  • Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031
  • TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version