ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Η ΕΤΕ ολοκληρώνει την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 16:14

Η Εθνική Τράπεζα («ΕΤΕ») ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την αποεπένδυση ποσοστού 90.01% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΕΓΑ «Η ΕΘΝΙΚΗ» («Εθνική Ασφαλιστική») στο CVC Capital Partners’ Fund VII (“CVC”) κατόπιν της λήψης των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των εθνικών και ενωσιακών εποπτικών Αρχών. H συναλλαγή περιλαμβάνει την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής που ανήκουν στην Τράπεζα στη νεοσύστατη θυγατρική της CVC, Ethniki Holdings S.à.r.l («Αγοραστής») και την αγορά από την Τράπεζα ποσοστού 9.99% στο μετοχικό κεφάλαιο του Αγοραστή.

Η συναλλαγή έχει θετική επίπτωση κατά περίπου 90 μονάδες βάσης στον Δείκτη Συνολικών Κεφαλαίων της 31.12.2021.

Η CVC Capital Partners είναι μια εταιρεία επενδύσεων με γραφεία σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται είναι επενδυμένα σε πάνω από 100 επιχειρήσεις παγκοσμίως και απασχολεί πάνω από 450 χιλ. εργαζομένους. Τα CVC Funds έχουν σημαντική εμπειρία επενδύσεων σε ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει πάνω από €1.5 δις. στη χώρα από το 2017.
Η Morgan Stanley & Co. International plc και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ για τη συναλλαγή, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και Καρατζά και Συνεργάτες ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι, και η εταιρεία EY ως σύμβουλος επί λογιστικών και αναλογιστικών θεμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Προσποιόταν τον ασφαλιστή και ξάφριζε ηλικιωμένους

Αποτελέσματα εκλογών και νέο ΔΣ στην ΕΕΑΝΔΕ

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Εθνική Τράπεζα: Ημερομηνία και ώρα ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων Α΄ τριμήνου 2026
  • ΕΤΕ: Ο κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης εξελέγη Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ
  • Συμφωνία της ΕΤΕ με την Bain Capital για τα κόκκινα δάνεια
  • Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 381 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πυρκαγιά σε φορτηγό-οχηματαγωγό της Blue Star βόρεια της Μυκόνου - Σε εξειδικευμένες εταιρείες η διαχείριση του πλοίου και η προστασία του περιβάλλοντος
  • Air France: Στην κορυφή του κόσμου η «La Première» στα βραβεία Skytrax 2026
  • INTERLIFE: Κερδοφορία και αύξηση βασικών οικονομικών μεγεθών στο Α΄ εξάμηνο του 2026
  • Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η επέκταση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTMIS) και Πληροφόρησης
  • Condor: Στο δίκτυό της η Αθήνα από το 2027 - Νέες πτήσεις από Φραγκφούρτη
  • Το lounge της Star Alliance στο Παρίσι διατηρεί τον τίτλο του κορυφαίου Lounge Αεροπορικής Συμμαχίας στον κόσμο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version