Η ERGO Ασφαλιστική αναλαμβάνει δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 13:37
Η ERGO Ασφαλιστική αναλαμβάνει δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η ERGO Ασφαλιστική με το σύνθημα «Ένα έργο για το αύριο» εγκαινίασε το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής διοργανώνοντας δράσεις δενδροφύτευσης με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της.

Σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό We4all, περίπου 70 ERGO εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους και φύτεψαν 300 δέντρα στο Ποικίλο Όρος, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια της εταιρείας για την αποκατάσταση των πνευμόνων πρασίνου της χώρας μας. Παράλληλα, η ERGO, ως μέλος της περιβαλλοντικής συμμαχίας του We4all, έλαβε τη διάκριση Guardian για την συνολική προσφορά 1.000 δενδρυλλίων σε εθελοντικές δράσεις δενδροφυτεύσεων ανά την Ελλάδα.

Η ERGO πιστή στη δέσμευσή της να συνεισφέρει θετικά στην κοινωνία και το περιβάλλον, θέτει στο επίκεντρο της στρατηγικής τη διοργάνωση δράσεων που ενισχύουν το κοινωνικό της αποτύπωμα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους. Με βασικούς πυλώνες τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και οδηγό τις αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, η εταιρεία υλοποιεί διάφορες πρωτοβουλίες, στις οποίες συμμετέχουν έμπρακτα και οι άνθρωποι της εταιρείας και μέλη των οικογενειών τους.

Ο CEO της εταιρείας κ. Νίκος Αντιμησάρης, που συμμετείχε στην τελευταία για το έτος δενδροφύτευση, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε αυτή την πρωτοβουλία, μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων μας που αγκάλιασαν τη δράση αυτή και απέδειξαν την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Οι δράσεις αυτές αποτελούν ένα μέρος των πρωτοβουλιών της ERGO Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής ευθύνης. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον, γι’ αυτό και γινόμαστε εθελοντές για ένα «Έργο για το αύριο», ένα έργο, για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Στην ERGO, ως μια εταιρεία που στέκεται δίπλα στον άνθρωπο, στηρίζουμε σθεναρά κάθε έργο που προάγει την ποιότητα της ζωής μας και προστατεύει το περιβάλλον. Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους της εταιρείας και τις οικογένειές τους που συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στις δράσεις αυτές».

Η εταιρεία υλοποίησε αντίστοιχη ενέργεια και στην περιοχή Νταού Πεντέλης, όπου περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες αναδάσωσαν μια καμένη έκταση με 200 βελανιδιές και οξιές. Οι μικροί εθελοντές, με πολύ ενθουσιασμό φύτεψαν σπόρους και δενδρύλλια, ως ένδειξη περιβαλλοντικής αλληλεγγύης, ενώ, είχαν τη δυνατότητα, επιπλέον, να ενημερωθούν για την αξία της δενδροφύτευσης ως δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok