Aποτελέσματα της 1ης Διαδικτυακής Ψηφοφορίας που διοργάνωσε το ΕΕΑ - Τι ψήφισαν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη την Ελλάδα

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 12:40
Aποτελέσματα της 1ης Διαδικτυακής Ψηφοφορίας που διοργάνωσε το ΕΕΑ - Τι ψήφισαν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη την Ελλάδα

Με υψηλότατη συμμετοχή, επαγγελματίες από όλη τη χώρα μετέφεραν τον παλμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και  ανέδειξαν τα «καυτά» θέματα που απασχολούν σήμερα τον κλάδο,  ανταποκρινόμενοι στην πανελλαδική «Διαδικτυακή -Δημοσκόπηση- Συνάντηση» του κλάδου, την καινοτόμο πρωτοβουλία, την οποία διοργάνωσε και υλοποίησε (Τρίτη 16/11) το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Επιτροπή Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου.

Η διαδικτυακή εκδήλωση τιμήθηκε από τις συμμετοχές των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και αυτό επισφράγισε την επιτυχία της διοργάνωσης. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βλέπουν στην οθόνη τους ένα ένα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο (δείτε ενδεικτικό επισυναπτόμενο ) και να ψηφίζουν την «ένταση ενδιαφέροντος» που έχουν για αυτά από το 1 έως το 5 σε μία ζωντανή διαδικασία η οποία εμπλουτίστηκε και από τις τοποθετήσεις στο chat. 

Παρουσιάστηκαν 27 θέματα (επισυνάπτεται πίνακας με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά θέμα) που απασχολούν τον κλάδο τα οποία προέκυψαν ύστερα από τις προτάσεις που κατέθεσαν η Επιτροπή Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης τα Σωματεία του κλάδου και φυσικά οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του προηγούμενων ημερών. 

Η αξία των αποτελεσμάτων που προέκυψαν αναδεικνύεται τόσο από το μέγεθος της συμμετοχής όσο από το τυχαίο δείγμα που προέκυψε μέσα από διαφορετικές πήγες προσέλκυσης των συμμετεχόντων.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν σε όλη τη διάρκειά της πάνω από 250 άτομα, κάτι το οποίο με βάση τον αριθμό των φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στο επάγγελμα αποτελεί υψηλό στατιστικό δείγμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μήνυμα, ενότητας και συνέχισης των διεκδικήσεων, του προέδρου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, τις διαβεβαιώσεις του για την διαρκή αρωγή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας στα Σωματεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε όλη τη χώρα καθώς και τις επισημάνσεις του για την αναγκαιότητα συλλογικότητας, νέων προτάσεων, και ενεργούς συμμετοχής των επαγγελματιών στα κοινά. Τόνισε με κάθε τρόπο τη σημασία της ενότητας ως σημείο αναφοράς κάθε διεκδίκησης, και αναφέρθηκε επιγραμματικά στις εν εξελίξει διαδικασίες-παροχές του ΕΕΑ προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση που αφορούν: την εκπαίδευση, το e-learning, τη δημιουργία e-shop, την φορολογική και νομική υποστήριξη.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο εμπνευστής της διαδικτυακής ψηφοφορίας Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης, κ. Δ. Γαβαλάκης, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες όπως: καμπάνια που αφορά την αξία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, την ενίσχυση εξωστρέφειας του κλάδου, την υλοποίηση στοχευμένων  δράσεων για την επαναπιστοποίηση, την εκπαίδευση και άλλα θέματα. Επίσης, παρουσίασε τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και περιέγραψε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και τα νέα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει και πώς αυτή μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την συνέχεια. 

Ακολούθως, τοποθετήθηκαν οι πρόεδροι των Σωματείων (δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια) με έδρα την Αθήνα με πανελλήνιο αλλά και τοπικό χαρακτήρα και μεταφέρθηκαν οι θέσεις τους με προσλαμβάνουσες από όλη την Ελλάδα.

Κατά αλφαβητική σειρά έθεσαν θέματα μείζονος σημασίας όπως έχουν καταγραφεί από τα μέλη τους η πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ κα Μαρία Δημητριάδη, η πρόεδρος της ΕΕΑΕ, κα Δήμητρα Λύχρου, ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, ο πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ, κ. Γιάννης Τοζακίδης, και ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ. Ηλίας Τσολάκης.

Μετά τις τοποθετήσεις των προέδρων και τη σημαντική συμβολή τους με επισημάνσεις καίριες για τα θέματα που έχουν τεθεί και δρομολογηθεί κατά περίπτωση Σωματείου και τα οποία πρέπει να επιλυθούν με συλλογικές προσπάθειες  ξεκίνησε η ψηφοφορία η οποία λόγω της υψηλής συμμετοχής έδωσε σαφή αποτελέσματα και διαβάθμισε την προτεραιοποίηση των διεκδικήσεων.

Διαπιστώθηκε το ενδιαφέρον, επιβεβαιώθηκαν τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα, «επισφραγίστηκε» η αγαστή συνεργασία του ΕΕΑ με τα Σωματεία και εκφράστηκε η σημασία που έχει η Συλλογικότητα και η συνεργασία στις διεκδικήσεις του κλάδου.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από τον κ. Γιώργο Φλωρά συνεργάτη του ΕΕΑ ο οποίος και συντέλεσε στην όλη διαδικασία της ψηφοφορίας.

ΠΙΝΑΚΑΣ

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok