ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Πτώση της παραγωγής ασφαλίστρων κατά 4,3% στο τετράμηνο

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 12:52

Μείωση κατά 4,3% παρουσίασε η παραγωγή ασφαλίστρων στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2020, με το ενδιαφέρον των ασφαλιστικών αναλυτών να στρέφεται στο «καυτό» δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, όταν η υγειονομική κρίση μαζί με τα περιοριστικά μέτρα και την ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας βρισκόταν σε κορύφωση. 

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική παραγωγή διαμορφώθηκε στο τετράμηνο στα 1,281 δισ. ευρώ, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στις ασφαλίσεις ζωής, όπου το σύνολο της παραγωγής έφθασε στα 578,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή σημείωσε πτώση -9,4%. Χειρότερη εικόνα παρατηρείται τον Απρίλιο (μήνα καθολικής εφαρμογής του lockdown) με την παραγωγή από ασφαλίσεις ζωής να διαμορφώνεται μόλις στα 124,89 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε πτώση -21,7% σε ετήσια βάση!

Αντίθετα, σταθερή εμφανίζεται η εικόνα στις ασφαλίσεις έναντι ζημιών, με την παραγωγή να φτάνει τα 702,9 εκατ. ευρώ, οριακά αυξημένη κατά 0,3%. Τον Απρίλιο, ωστόσο, και πάλι καταγράφεται πτώση -4,6% στα 168,4 εκατ. ευρώ. Από τις ασφαλίσεις κατά ζημιών, ο κλάδος της αστικής ευθύνης οχημάτων υποχώρησε κατά -7,5% (237,1 εκατ. ευρώ), ενώ οι λοιποί κλάδοι ζημιών πέτυχαν αύξηση 4,7%. Τα στοιχεία προέρχονται από την μηνιαία έρευνα της ΕΑΕΕ.

Τα αποτελέσματα του 4μήνου δείχνουν πως πρόκειται για μια συνεχιζόμενη πτώση, αφού, όπως υπενθυμίζουν στελέχη της αγοράς, μείωση κατά -1,6% είχε παρουσιάσει η παραγωγή ασφαλίστρων και το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τότε η πτώση ήταν έντονη ιδιαίτερα στα αποτελέσματα Μαρτίου, όπου η παραγωγή είχε μειωθεί στον κλάδο ζωής κατά -11% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, ενώ στις γενικές ασφάλειες η πτώση ήταν κατά -2,2%. Αντίστοιχα ήταν μειωμένη και η παραγωγή του κλάδου αστικής ευθύνης αυτοκινήτου κατά -10,7%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Η ιδιωτική ασφάλιση στο πρώτο πάνελ του 5ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών στις 9 Ιουνίου

Έως 30 Ιουνίου όλα τα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Παραγωγή ασφαλίστρων: Αύξηση 12,1% στο εξάμηνο
  • Αύξηση 10,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στο πεντάμηνο
  • Άνοδος 10,5% της παραγωγής ασφαλίστρων το πρώτο τετράμηνο
  • Ισχυρή αύξηση 16,1% στην παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο τρίμηνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
  • Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure
  • Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
  • ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version