Η INTERAMERICAN και η ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC για τη σύγχρονη επεμβατική στην υγεία

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 12:25

Στη σειρά των ενημερωτικών πρωτοβουλιών τους για την υγεία και ευζωία και ειδικότερα για την πρόληψη, η INTERAMERICAN και η Αθηναϊκή Mediclinic οργάνωσαν στις 4 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο της εταιρείας, μια ακόμη ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητές επιστημονικούς συνεργάτες της κλινικής. Οι ομιλητές μοιράστηκαν με εργαζομένους και συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας την πολύτιμη επιστημονική γνώση τους, παρουσιάζοντας «Απαντήσεις της σύγχρονης Ιατρικής σε καίρια θέματα Πρόληψης για την Υγεία». Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στη σύγχρονη επεμβατική αντιμετώπιση προβλημάτων:

• Ο Δρ Μάρκος Καραβιτάκης, χειρουργός ουρολόγος, ειδικός στη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, μίλησε για την «εξέλιξη των λαπαροσκοπικών ουρολογικών επεμβάσεων στην Αθηναϊκή Mediclinic». Όπως ανέφερε, η σύγχρονη τάση της χειρουργικής είναι να προσφέρει όλο και λιγότερο επεμβατικά θεραπευτικές λύσεις.

Η Ουρολογική επιστήμη, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής έχει εισάγει την λαπαροσκοπική τεχνική στην αντιμετώπιση των ουρολογικών παθήσεων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν η γυναίκα και ο άνδρας. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής αφορούν στον ελάχιστα επεμβατικό χαρακτήρα, στον μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο, τον συντομότερο χρόνο νοσηλείας και ανάρρωσης, την απώλεια λιγότερου αίματος και τον μικρότερο κίνδυνο για δημιουργία μετεγχειρητικών κηλών, επιμολύνσεων κ.λπ.

• Ο Δρ Χαράλαμπος Ηλίας, αγγειοχειρουργός-αγγειολόγος, αναφέρθηκε σε «Καινοτόμες και αναίμακτες μεθόδους αντιμετώπισης της φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων (laser - bioglue)». Η φλεβική ανεπάρκεια, επεσήμανε ο ομιλητής, είναι νόσος που αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές όπως θρόμβωση, έκζεμα και άτονο έλκος. Αντιμετωπίζεται όχι πλέον με ανοικτό χειρουργείο, αλλά με τρεις διαφορετικές ενδοσκοπικές τεχνικές: το ενδοαυλικό λέιζερ 1470, τη βιολογική κόλλα Venablock και τον ενδοαυλικό καθετήρα μικροκυμάτων (microwave).

• Ο Δρ Νικόλαος Κουτσογούλας, γενικός χειρουργός, ειδικός στη λαπαροσκοπική χειρουργική, ανέπτυξε το θέμα «Σύγχρονες εφαρμογές της λαπαροσκόπησης στη Γενική Χειρουργική». Η λαπαροσκοπική τεχνική, όπως παρατήρησε, έχει οδηγήσει σε επανάσταση στην πρακτική εφαρμογή της χειρουργικής, όπως παλαιότερα είχαν κάνει η εισαγωγή της γενικής αναισθησίας και των αντιβιοτικών. Η σημερινή εφαρμογή της λαπαροσκόπησης πέρα από την εδραιωμένη πλέον χολοκυστεκτομή, με συνεχιζόμενη εκπαίδευση και σε συνδυασμό με την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, έχει επεκταθεί σε ένα πλήθος επεμβάσεων άνω και κάτω κοιλίας περιλαμβάνοντας απλές και εξειδικευμένες επεμβάσεις.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντώνης Γερονικολάου, γενικός διευθυντής της κλινικής. Επισημαίνεται ότι η Αθηναϊκή Mediclinic ανήκει στον όμιλο INTERAMERICAN και αποτελεί σημαντικό μέρος των υποδομών του οργανισμού στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας, στις οποίες η INTERAMERICAN έχει επενδύσει, αποκομίζοντας με πλεονεκτήματα σφαιρικής προσέγγισης των αναγκών των ασφαλισμένων της, καθώς και λειτουργικών - διαχειριστικών δυνατοτήτων που υποστηρίζουν την αποστολή της εταιρείας «να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα».

Φωτογραφία:
Οι τρεις ιατροί ομιλητές Δρ Χ. Ηλίας, Δρ Ν. Κουτσογούλας και Δρ Μ. Καραβιτάκης με τον Α. Γερονικολάου, γενικό διευθυντή της Αθηναϊκής Mediclinic

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok