ITA Airways: Εγκαινιάζει τη χειμερινή σεζόν 2023-2024

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 18:14
ITA Airways: Εγκαινιάζει τη χειμερινή σεζόν 2023-2024

H ITA Airways εγκαινίασε τη χειμερινή σεζόν 2023-2024 στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTG Travel Experience στο Ρίμινι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρουσίασαν οι Andrea Benassi, Γενικός Διευθυντής ITA Airways, και Emiliana Limosani, Chief Commercial Officer ITA Airways και Διευθύνουσα Σύμβουλος Volare.

«Είναι η πρώτη μου φορά στο TTG Travel Experience και είναι τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ σε αυτήν την ετήσια εκδήλωση όπου οι τουριστικοί φορείς συγκεντρώνονται για να δημιουργήσουν τις επόμενες σεζόν – είπε ο Andrea Benassi, Γενικός Διευθυντής της ITA Airways. «Η ITA Airways θέλει να είναι η αναφορά ως εθνικός αερομεταφορέας για την κινητικότητα των Ιταλών διασφαλίζοντας ποιοτική συνδεσιμότητα τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στο διηπειρωτικό τμήμα. Από την αρχή των δραστηριοτήτων μας, στόχος μας είναι να είμαστε ένας αποτελεσματικός, καινοτόμος αερομεταφορέας, που εκπροσωπεί την Ιταλία σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο Γενικός Διευθυντής, «και οι επιβάτες μας θα πρέπει να αισθάνονται αμέσως σαν στο σπίτι τους και να βιώνουν την Ιταλία ακόμη και πριν από την προσγείωση».

Η Emiliana Limosani παρουσίασε τα σημαντικότερα νέα για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, η οποία θα προσφέρει 52 προορισμούς, μεταξύ των οποίων 17 εσωτερικούς, 23 διεθνείς και 12 διηπειρωτικούς. Δύο νέα διηπειρωτικά δρομολόγια, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μαλέ (Μαλδίβες), θα προστεθούν στις πτήσεις που εκτελούνται ήδη προς Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Μαϊάμι, Λος Άντζελες, Σάο Πάολο, Μπουένος Άιρες, Τόκιο και Νέο Δελχί.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τα εξαιρετικά εμπορικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν φέτος, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις μας. Αυτά επιτεύχθηκαν χάρη στη συνεχή δουλειά και την υποστήριξη του εμπορικού τμήματος, τα οποία ήταν κρίσιμα στοιχεία για εμάς από την αρχή των δραστηριοτήτων μας – δήλωσε η Emiliana Limosani, Chief Commercial Officer της ITA Airways και CEO Volare.

«Από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι σήμερα, έχουμε μεταφέρει 11 εκατομμύρια επιβάτες, 55 τοις εκατό περισσότερους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022, με μέσο συντελεστή φορτίου 80 τοις εκατό, δηλαδή 7,5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2022, με αύξηση των επιβατών στα έσοδα +83 τοις εκατό σε σύγκριση με τους πρώτους 9 μήνες του περασμένου έτους. Τώρα κοιτάμε με σιγουριά το μέλλον, με έμφαση στη διηπειρωτική ανάπτυξη. Το επόμενο βήμα μας θα είναι τα εγκαίνια της νέας απευθείας πτήσης Ρώμη Fiumicino – Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Νότια Αμερική, όπου δραστηριοποιούμαστε ήδη στο Σάο Πάολο και το Μπουένος Άιρες, είναι μια αγορά στην οποία κατέχουμε ηγετική θέση όσον αφορά την κίνηση από και προς την Ιταλία χάρη σε μία από τις μεγαλύτερες ιταλικές κοινότητες στον κόσμο. Από τον Δεκέμβριο θα επιστρέψουμε για να πετάξουμε στις Μαλδίβες, έναν πολυπόθητο προορισμό για κίνηση αναψυχής», πρόσθεσε ο CCO.

«Υπάρχουν σημαντικά σχέδια για την επέκταση του διηπειρωτικού δικτύου και το καλοκαίρι του 2024, με έμφαση στη Βόρεια Αμερική. Τον Απρίλιο θα ανοίξουμε την απευθείας πτήση για Σικάγο και τον Μάιο θα πετάξουμε στον Καναδά με το νέο απευθείας δρομολόγιο του Τορόντο. Και οι δύο προορισμοί θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο Fiumicino. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στη συνεχή ανανέωση του στόλου μας, ο οποίος θα δει επίσης την είσοδο των νέων Airbus A321neo και A220-100, αεροσκαφών τελευταίας γενιάς».

Η νέα πτητική λειτουργία της ITA Airways για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο 2023-2024 και την καλοκαιρινή περίοδο 2024:

• Από τις 29 Οκτωβρίου 2023, η νέα πτήση από τη Ρώμη Fiumicino προς το Ρίο ντε Τζανέιρο θα εκτελείται με Airbus A330. Θα έχει καθημερινή συχνότητα με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 9:50 μμ. και άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο στις 6:05 π.μ., τοπική ώρα. Η πτήση από το Ρίο ντε Το Τζανέιρο θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 30 Οκτωβρίου 2023, με καθημερινή συχνότητα: αναχώρηση στις 3:45 μ.μ. και προσγείωση στη Ρώμη Fiumicino στις 6:45 π.μ., τοπική ώρα.

• Από τις 16 Δεκεμβρίου 2023, η νέα απευθείας πτήση από τη Ρώμη Fiumicino προς το Malè (Μαλδίβες) θα εκτελείται με Airbus A330, με 3-5 εβδομαδιαίες συχνότητες ανάλογα με την περίοδο.

• Από τις 7 Απριλίου 2024, θα ξεκινήσει μια νέα απευθείας πτήση από τη Ρώμη Fiumicino προς το Σικάγο με 6 εβδομαδιαίες συχνότητες που θα γίνουν 7 τον Ιούνιο. Αυτή η νέα απευθείας πτήση προς το Σικάγο θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από σήμερα.

• Από την 1η Μαΐου 2024, μια νέα απευθείας πτήση θα εκτελείται από τη Ρώμη Fiumicino προς Τορόντο, με 6 εβδομαδιαίες συχνότητες που θα γίνουν 7 από τον Ιούνιο.

Η επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν προσφέρει την επέκταση του διεθνούς δικτύου με νέες απευθείας πτήσεις από τη Ρώμη Fiumicino:

 από τον Μάιο του 2024 στο Ριάντ
 από τον Ιούνιο του 2024 στην Άκρα και το Κουβέιτ
 από τον Ιούλιο του 2024 στο Ντακάρ
 από τον Οκτώβριο του 2024 προς Τζέντα

Το 2023 έφερε επίσης την ανάπτυξη του στόλου της ITA Airways που αριθμεί πλέον 79 αεροσκάφη Airbus. Από αυτά, τα 29 είναι τελευταίας γενιάς και περιλαμβάνουν 11 A320neo, 7 A220-300, 5 A330-900 και 6 A350-900.

Το πρώτο Airbus A321neo, ένα ολοκαίνουργιο αεροσκάφος για την Εταιρεία, έχει προγραμματιστεί να ενταχθεί στον στόλο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Είναι το πρώτο αεροσκάφος στενού αμαξώματος που διαθέτει διάταξη τριών θέσεων: Business Class (12 θέσεις), Premium Economy (12 θέσεις) και Economy (141 θέσεις εκ των οποίων οι 12 είναι αφιερωμένες στην Comfort Economy). Το A321neo έχει τη σχεδίαση της καμπίνας του Walter de Silva, μεταφέροντας ιταλική κομψότητα και στυλ, καθώς και όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία του νέου στόλου της ITA Airways, συμπεριλαμβανομένων νέων χρωμάτων και νέων υλικών, καθισμάτων τελευταίας γενιάς, Airspace Cabin με νέο σύστημα φωτισμού ITA Airways και μια πιο ευρύχωρη θήκη XL. Το σύστημα ψυχαγωγίας για κάθε κάθισμα διαθέτει «κατ’ απαίτηση» βίντεο και ήχο και οθόνες τελευταίας γενιάς.

Το πρώτο Airbus A220-100 θα ενταχθεί στον στόλο μέχρι τα τέλη του 2023 για να ενισχύσει το περιφερειακό τμήμα. Είναι το μικρότερο jetliner στην προσφορά εμπορικών αεροσκαφών της Airbus και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μικρές αποστάσεις λόγω της αποτελεσματικότητας και της άνεσης του.

Το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη νέα για το Volare, το πρόγραμμα πίστης της ITA Airways, το οποίο έχει ήδη φτάσει στο ορόσημο με περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια μέλη. Βασισμένο στις αξίες της Ελευθερίας, της Εξατομίκευσης, της Επιλογής και της Σύνδεσης, το πρόγραμμα έχει μέχρι σήμερα 20 συνεργάτες, τόσο για προσαύξηση όσο και για εξαργύρωση και είναι όλο και πιο δυναμικό και ικανό να προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία σε όλα τα μέλη. Ήταν επίσης η χρονιά της κυκλοφορίας των καρτών ITA Airways American Express, οι οποίες περιλαμβάνουν τρεις διαφορετικές επιλογές: Πιστωτική κάρτα ITA Airways American Express, ITA Airways Gold American Express και ITA Airways Platinum American Express Πιστωτική κάρτα. Μια άλλη καινοτομία που κυκλοφόρησε φέτος είναι το Executive Reserved, αφιερωμένο σε πελάτες υψηλής αξίας, οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από αποκλειστικές προσφορές και εξατομικευμένες υπηρεσίες χάρη σε συγκεκριμένες συμφωνίες με επιλεγμένους συνεργάτες, όπως τα ξενοδοχεία Forte Village, Palazzo Doglio, Palazzo Fiuggi Wellness Medical Retreat,E. Marinella και το Rocco Forte Verdura Resort.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok