Air France-KLM: Μικρότερες οι ζημιές στο β΄ τρίμηνο
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 14:00Μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών άρχισε και η ανάκαμψη στην Air France-KLM, καθώς ο αεροπορικός όμιλος ανακοίνωσε μικρότερες ζημιές στο β΄ τρίμηνο.
«Προφανώς το α΄ τρίμηνο ήταν τρομερό και πιθανώς ακόμη περισσότερο για την KLM, εξαιτίας του πολύ συγκεκριμένου μέτρου των διπλών τεστ», τόνισε στο Reuters ο επικεφαλής του ομίλου για την ολλανδική μονάδα.
«Στο β΄ τρίμηνο είδαμε μια σημαντική βελτίωση. Είδαμε τους αριθμούς να ανακάμπτουν ακόμη και μέσα στο β΄ τρίμηνο, ο Ιούνιος ήταν καλύτερος από τον Απρίλιο και στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, το Άμστερνταμ ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.
Ο γαλλό-ολλανδικός όμιλος εμφάνισε ζημιές ύψους 248 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA για το τρίμηνο, σηματοδοτώντας μια βελτίωση 532 εκατ. ευρώ από τις υψηλές ζημιές πριν από ένα χρόνο, όταν η πανδημία είχε οδηγήσει σε παγκόσμιο lockdown.
Τα EBITDA του γ΄ τριμήνου αναμένεται να είναι θετικά, ενώ ο στόχος για το μεσοπρόθεσμο λειτουργικό περιθώριο παρέμεινε αμετάβλητος.
Σχετικά Άρθρα
- Allianz: Μελέτη για τη ραγδαία αύξηση των ζημιών στις εταιρείες από διακοπή επιχειρηματικής λειτουργίας
- Κολομβία: Πάνω από 9,5 δισ. δολάρια οι ζημιές από τον φονικό σεισμό
- Οι ζημιές από την κλιματική αλλαγή θα φτάσουν έως και 38 τρισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2050
- JPMorgan: Ζημιές 25 δισ. δολαρίων από τον σεισμό στην Τουρκία
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary -
Εθνική Τράπεζα: Νέο μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Ηφαιστείων Κυριαζής