Emirates SkyCargo: Συμπληρώνει ένα έτος χρήσης επιβατικών αεροπλάνων για εμπορευματικές πτήσεις

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 12:19
Emirates SkyCargo: Συμπληρώνει ένα έτος χρήσης επιβατικών αεροπλάνων για εμπορευματικές πτήσεις

Πριν από ένα χρόνο, η πτήση της Emirates EK 2503 απογειώθηκε από το Ντουμπάι, χωρίς επιβάτες αλλά με εμπορεύματα. Το επιβατικό Boeing 777-300ER μετέφερε πάνω από 34 τόνους εμπορευμάτων που απαιτούνταν να παραδοθούν έκτακτα στο Κουβέιτ. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των δραστηριοτήτων της που η Emirates πραγματοποίησε πτήση μόνο με φορτίο σε επιβατικό αεροσκάφος.

Mόλις τέσσερις ημέρες μετά την ανακήρυξη της νόσου COVID-19 ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η EK 2503 ήταν η πρώτη από περισσότερες από 27.800 πτήσεις φορτίου που θα εκτελούσε η Emirates SkyCargo λειτουργώντας αδιάκοπα προκειμένου να παραμείνουν οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο συνδεδεμένες και να μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες προμήθειες σε ιατρικό εξοπλισμό καθώς και τροφή, τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη ενόψει της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση για μεταφορά εξοπλισμού ατομικής προστασίας και βασικών αγαθών, η Emirates SkyCargo προχώρησε στην εισαγωγή υπηρεσιών αερομεταφοράς σε επιβατικές πτήσεις χρησιμοποιώντας καινοτομίες λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης εμπορευμάτων στα καθίσματα επιβατών και σε ντουλάπια χειραποσκευών μέσα στην καμπίνα επιβατών και την εισαγωγή ειδικά διαμορφωμένων Boeing 777-300ER αεροσκαφών, των οποίων οι θέσεις της Economy Class αφαιρέθηκαν ώστε να προστεθεί περισσότερος χώρος για τη μεταφορά φορτίου. Η Emirates SkyCargo διαθέτει επί του παρόντος 16 τέτοια αεροσκάφη Boeing 777-300ER για τη μεταφορά φορτίων.

Η Emirates SkyCargo πραγματοποίησε περισσότερες από 27.800 εμπορευματικές πτήσεις αποκλειστικά σε επιβατικά αεροσκάφη κατά το τελευταίο έτος. Αυτές οι πτήσεις βοήθησαν στη μεταφορά περισσότερων από 100.000 τόνων βασικών προμηθειών, όπως εξοπλισμό προσωπικής προστασίας, test για τον COVID-19, αναπνευστήρες, φαρμακευτικά προϊόντα, εμβόλια και τρόφιμα.

Οι πτήσεις της Emirates SkyCargo συνέβαλαν στη διατήρηση της επισιτιστικής ασφάλειας σε ορισμένες αγορές που εξαρτώνται από τις εισαγωγές, παρέχοντας παράλληλα μια ροή εισοδήματος σε κοινότητες που εξαρτώνται από τις γεωργικές εξαγωγές. Ο αερομεταφορέας πραγματοποίησε επίσης έναν αριθμό ρεκόρ charter πτήσεων χρησιμοποιώντας επιβατικά αεροσκάφη αποκλειστικά για τη μεταφορά φορτίου.

Τέλος, η Emirates SkyCargo ηγείται της παγκόσμιας ανταπόκρισης της βιομηχανίας αερομεταφορών για τη διανομή εμβολίων COVID-19. Ο αερομεταφορέας έχει δημιουργήσει στο Ντουμπάι τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για την παγκόσμια διανομή εμβολίων COVID-19 και έχει επίσης συνεργαστεί με κορυφαίους φορείς με έδρα το Ντουμπάι και με τη UNICEF για την ταχεία μεταφορά εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες μέσω του κόμβου στο Ντουμπάι.

Ο Nabil Sultan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Emirates, Cargo ανέφερε: «Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από τότε που αυτό που θεωρήθηκε αδύνατο στη βιομηχανία των αερομεταφορών, όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά ισχυρός επιχειρησιακός πυλώνας για την Emirates SkyCargo. Πριν από την πανδημία, σχεδόν τα δύο τρίτα του συνολικού φορτίου μας μεταφέρονταν μέσω των επιβατικών πτήσεών μας. Με τις αυξανόμενες αναβολές πτήσεων και τους περιορισμούς στα ταξίδια επιβατών που επιβλήθηκαν λόγω του COVID-19 στις αρχές Μαρτίου 2020, μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι δεν θα υπήρχε πλέον επαρκής χωρητικότητα φορτίου στην αγορά για τη μεταφορά βασικών προμηθειών».

«Προκειμένου να ενισχυθεί η χωρητικότητα φορτίου που προσφέρεται από τα 11 αεροσκάφη μας Boeing 777 και να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε την επείγουσα ζήτηση για αγαθά όπως εξοπλισμός ατομικής προστασίας, αναπνευστήρες και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και προμήθειες τροφίμων από όλο τον κόσμο, προληπτικά κάναμε ένα ριζοσπαστικό και καινοτόμο σχέδιο για τη χρήση των επιβατικών αεροσκαφών ευρείας ατράκτου μας για την πραγματοποίηση πτήσεων μόνο με εμπορικά φορτία. Δοκιμάσαμε την πρακτική αυτή με πτήση προς το Κουβέιτ στις 16 Μαρτίου πέρυσι. Τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι τακτικές επιβατικές πτήσεις σταμάτησαν εντελώς, αρχίσαμε να αυξάνουμε τις πτήσεις εμπορευμάτων σε επιβατικά σκάφη μας φτάνοντας ένα σημείο στο οποίο είχαμε σχεδόν 90 επιβατικά αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά φορτίων.

Η ομάδα μας εργάστηκε ακούραστα για να δημιουργήσει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο από την αρχή – ζητώντας εγκρίσεις από τις αρχές, σχεδιάζοντας ένα νέο δίκτυο δρομολογίων, καταρτίζοντας νέες οδηγίες λειτουργίας και ασφάλειας και μιλώντας στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο – για να διασφαλίσουμε ότι ως κοινωνικά υπεύθυνος μεταφορέας, τις εισαγωγές των απαραίτητων προμηθειών στις αγορές και τις εξαγωγές σε όλο τον κόσμο σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες».

«Η στρατηγική μας για την πραγματοποίηση εμπορευματικών μεταφορών με επιβατικά αεροπλάνα αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά των επιχειρήσεών μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας μεταφέροντας φορτίο σε περισσότερους από 125 προορισμούς σε έξι ηπείρους, ενώ ανέδειξε την ανθεκτικότητά μας ως παγκόσμιο παίχτη του εμπορίου και των αλυσίδων εφοδιασμού. Με την επανέναρξη δρομολογίων και την αύξηση των επιβατών, έχουμε αρχίσει σταδιακά να κινούμαστε προς το παραδοσιακό μας μοντέλο, ωστόσο οι ιδιαίτερες αυτές πτήσεις παραμένουν ισχυρό μέσο αντιμετώπισης των αναγκών που έχουν προκύψει λόγω του COVID-19».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok