Οι αμερικανικές αρχές επέτρεψαν ξανά τις πτήσεις του Boeing 737 MAX
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 18:10Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν στο αεροπλάνο Boeing 737 MAX να πετάξει και πάλι, σχεδόν δύο χρόνια αφότου καθηλώθηκε στο έδαφος έπειτα από δύο δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους σε διάστημα πέντε μηνών.
Η Boeing χαρακτήρισε την απόφαση των αμερικανικών αρχών “σημαντικό σταθμό” και διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμη να εργασθεί με τις ρυθμιστικές αρχές σ’ όλο τον κόσμο για να επιστρέψει σύντομα στους παγκόσμιους αιθέρες το αεροπλάνο αυτό, που αποτελούσε προηγουμένως την ατμομηχανή των πωλήσεων της Boeing. Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας άλλων χωρών έχουν αποφασίσει ότι θα προχωρήσουν οι ίδιες στη δική τους πιστοποίηση του αεροπλάνου.
Η Oμοσπονδιακή Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διευκρινίζει εξάλλου στη σημερινή ανακοίνωσή της πως θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει την απαραίτητη εκπαίδευση για τους πιλότους, πριν αρχίσουν οι πτήσεις του Boeing 737 MAX στις ΗΠΑ. Η εταιρεία American Airlines έχει ωστόσο προβλέψει ήδη την πραγματοποίηση μιας πτήσης στα τέλη Δεκεμβρίου.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στο νοσοκομείο ο αναπλ. υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, μετά από αδιαθεσία στη Βουλή -
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary