Νέo «κανόνι» για θυγατρική της Thomas Cook, αλλά και για γνωστή αεροπορική εταιρεία

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 11:27
Νέo «κανόνι» για θυγατρική της Thomas Cook, αλλά και για γνωστή αεροπορική εταιρεία

Εν μέσω των μεγάλων τριγμών και εξελίξεων που προκάλεσε στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία η κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού Thomas Cook, μία ακόμη τουριστική εταιρεία, αλλά και μία αεροπορική εταιρία της Ευρώπης βρίσκονται στο κατώφλι της πτώχευσης.

Ο λόγος για τη θυγατρική της Thomas Cook στη Γερμανία, Neckermann, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγη ώρα αναμένεται να κάνει επίσημη ανακοίνωση.

Οι απώλειες για τον τουριστικό κλάδο στη χώρα μας, όπως έιναι αναμενόμενο, μεγαλώνουν, καθώς μεγάλος αριθμός τουριστών της Thomas Cook έρχονται στη χώρα μας μέσω της γερμανικής θυγατρικής. 

Σώζονται οι θυγατρικές Scandinavia και Condor Airlines

Αληθινές φαίνεται να βγαίνουν οι ευχές των ξενοδόχων για διατήρηση του γερμανικού και του σκανδιναβικού κομματιού της Thomas Cook. Οι δύο θυγατρικές του βρετανικού κολοσσού αναμένεται να διατηρηθούν στη ζωή, καθώς η ζημιά περιορίστηκε στο 50%, αν και είναι άγνωστο το πώς και το πότε θα πάρουν οι ξενοδόχοι τα χρήματά τους.

Τα αεροσκάφη της Thomas Cook Airlines Scandinavia θα συνεχίσουν σήμερα να εκτελούν τα δρομολόγιά τους. Αν και προχθές είχαν ακυρωθεί επτά πτήσεις τής εν λόγω θυγατρικής, σύμφωνα με την Hermes, σήμερα τα ξημερώματα επαναπρογραμματίστηκαν δύο πτήσεις προς Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη.

«Δεδομένου ότι είμαστε ανεξάρτητα και κερδοφόρα τμήματα του ομίλου, είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις με την υποστήριξη των τραπεζών, των πιστωτών και των εγγυητών μας», δήλωσε ο Magnus Wikner, διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook Northern Europe.

Η γερμανική εταιρεία Condor Airlines πραγματοποίησε προχθές κανονικά το δρομολόγιό της, ενώ η Hermes αναμένει ενημέρωση για το δρομολόγιο που πρόκειται να γίνει την Παρασκευή.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσουμε και θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο στόλος μας να συνεχίσει να μεταφέρει τους πελάτες μας στους ταξιδιωτικούς τους προορισμούς και να τους επιστρέφει πίσω στο σπίτι τους», δήλωσε ο Ralf Teckentrup, γενικός διευθυντής της Condor. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Condor επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση δάνειο-«γέφυρα». 

Και ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία ένα βήμα πριν από την κατάρρευση  

Πρόκειται για τη σλοβενική Adria Airways, τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της χώρας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1961 και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80 πραγματοποίησε πολλές πτήσεις τσάρτερ μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της πρώην Γιουγκοσλαβίας. 

Η εταιρεία «πάγωσε» όλες τις πτήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, εκτός από ένα δρομολόγιο, το Φραγκφούρτη - Λιουμπλιάνα. 

Σε ανακοίνωση στον ιστότοπό του, ο αερομεταφορέας ανέφερε: «Η απόφαση προσωρινής παύσης των πτήσεων είναι συνέπεια της προς το παρόν μη εξασφαλισμένης πρόσβασης σε μετρητά, τα οποία χρειάζεται η αεροπορική εταιρεία για περαιτέρω πτήσεις. Η εταιρεία βρίσκεται σε αυτό το σημείο, αναζητώντας εντατικά λύσεις σε συνεργασία με πιθανούς επενδυτές. Στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να μπορέσουν τα αεροσκάφη μας να πετάξουν ξανά, ελπίζοντας ότι η διακοπή των επιχειρήσεων είναι πράγματι προσωρινή».

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok