Μαρίνα Φλοίσβου: Η πρώτη μαρίνα στην Ελλάδα που παίρνει τον τίτλο του «Πρεσβευτή Ασφάλειας» της HELMEPA

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 19:43
Μαρίνα Φλοίσβου: Η πρώτη μαρίνα στην Ελλάδα που παίρνει τον τίτλο του «Πρεσβευτή Ασφάλειας» της HELMEPA

Η Μαρίνα Φλοίσβου, Εταιρικό Μέλος της HELMEPA από το 2008, αποτελεί την πρώτη μαρίνα στην Ελλάδα που λαμβάνει τον τίτλο του «Πρεσβευτή Ασφάλειας».

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του τριετούς (2019-2022) προγράμματος «Ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο», που υλοποιεί η HELMEPA σε συνεργασία με τα Εταιρικά της Μέλη Lloyd’s Register και DYNAMARINe στην Ελλάδα, τη CYMEPA στην Κύπρο και με την ευγενική υποστήριξη του βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των ναυτικών ατυχημάτων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, σε Ελλάδα, Κύπρο και την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα για την επίτευξη του στόχου είναι επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντικής αναφοράς περιστατικών VIRP και μία ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό τον τίτλο «Με Ασφάλεια στη Θάλασσα», η οποία απευθύνεται σε ναυτικούς, αλιείς, κυβερνήτες μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής, ιστιοπλόους και όλους όσοι ασχολούνται με τη θάλασσα επαγγελματικά ή για αναψυχή.

Παραλαμβάνοντας τη σημαία του «Πρεσβευτή Ασφάλειας» και άλλο ενημερωτικό υλικό του προγράμματος από τον εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή της HELMEPA κ. Κώστα Τριανταφύλλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. κ. Σταύρος Κατσικάδης δήλωσε: «Η πρόληψη με σκοπό την ασφάλεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί κύρια αρχή λειτουργίας της Μαρίνας Φλοίσβου. Η πρόσφατη πιστοποίηση της μαρίνας μας στο πρότυπο 45001:2018 για ασφάλεια και υγεία στην εργασία, αποδεικνύει έμπρακτα τα πιστεύω μας. Στο πνεύμα αυτό, στηρίζουμε πλήρως τη δράση της HELMEPA στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης της Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και χαιρόμαστε πολύ που αποτελούμε μέρος αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής προσπάθειας».

Ο κ. Τριανταφύλλου με τη σειρά του ανέφερε: «Ευχαριστούμε τη LAMDA Flisvos Marina A.E. για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη και προσκαλούμε όλους τους φορείς του θαλάσσιου τουρισμού και τις λιμενικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας να γίνουν Υποστηρικτές της HELMEPA, συμβάλλοντας στην κοινή μας προσπάθεια για καλλιέργεια πνεύματος ναυτικής ασφάλειας και πρόληψης της ρύπανσης, με απώτερο σκοπό την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok