Παρέμβαση Πλακιωτάκη: Άμεση έγκριση μελέτης αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της Πύλαρου Κεφαλονιάς

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 14:03
Παρέμβαση Πλακιωτάκη: Άμεση έγκριση μελέτης αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της Πύλαρου Κεφαλονιάς

Μελέτη ύψους 1,6 εκατ. ευρώ για την οριοθέτηση, διευθέτηση του υδρογραφικού δικτύου και την αντιπλημμυρική προστασία της Πύλαρου Κεφαλονιάς ενέκρινε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ μετά από άμεση παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η χρηματοδότηση της εν λόγω μελέτης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ωρίμανσης μελετών για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνολικού προϋπολογισμού 13.378.625 ευρώ.

Ως γνωστόν ο κ. Πλακιωτάκης στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, είχε επισκεφθεί της πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς από τον «Ιανό».

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τοπικούς παράγοντες ενημερώθηκε για το αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς για την χρηματοδότηση μελέτης οριοθέτησης και διευθέτησης κρίσιμων κλάδων του υδρογραφικού δικτύου της υδρολογικής λεκάνης Πυλάρου Δήμου Σάμης Κεφαλληνίας καθώς είναι αυτή που παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα πλημμυρών στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα ενημέρωσε άμεσα τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκο, ο οποίος και έσπευσε να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς εγκρίνοντας την σχετική μελέτη.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο κ. Πλακιωτάκης αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την κάλυψη αυτής της επείγουσας ανάγκης της Κεφαλονιάς, υπογράμμισε τα εξής:

«Κατά την επίσκεψή μου στις περιοχές της Κεφαλονιάς που είχαν πληγεί από τον «Ιανό» διαπίστωσα ο ίδιος το μέγεθος του προβλήματος και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών τους επεσήμανα ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί άμεσα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Το πρώτο βήμα έγινε μόλις λίγες μέρες μετά. Εγκρίναμε την σχετική μελέτη αντιπλημμυρικών έργων που ζητούσε η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς. Απομένει τώρα να ολοκληρωθεί η μελέτη αυτή ώστε να δούμε ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μας.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν είναι παρούσα στα λόγια, αλλά στα έργα από την μια άκρη της χώρας, ως την άλλη. Ακούσαμε τους Κεφαλλονίτες. Είδαμε το πρόβλημα. Και δώσαμε λύση».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok