Δ. Πολίτης (ΤΑΙΠΕΔ): Το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα ξεκινήσει η περίοδος της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 14:01
Δ. Πολίτης (ΤΑΙΠΕΔ): Το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα ξεκινήσει η περίοδος της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσσε το Υπερταμείο στην 86η ΔΕΘ για το real estate, τις υποδομές και τα logistics, αναφέρθηκε στα εμβληματικά έργα στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στις μικρότερες περιφερειακές αξιοποιήσεις, οι οποίες δημιουργούν πολλαπλασιαστικό όφελος στις τοπικές κοινωνίες

Σε ό,τι έχει να κάνει με το έργο της Εγνατίας οδού στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Πολίτης εκτίμησε ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα ξεκινήσει η περίοδος της παραχώρησης. Στην παρούσα φάση, το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων, τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το έργο που θα ακολουθήσει είναι η εκκίνηση της παραχώρησης για το εμπορικό τμήμα του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Φίλιππος Β’. Αυτήν την στιγμή, ολοκληρώνεται ο φάκελος για να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπρόσθετα, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένονται οι προσφορές για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, μια διαδικασία, η οποία σύμφωνα με την εκτίμηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, θα πάρει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί.

«Οι λιμενικές υποδομές είναι πολύ σημαντικές προκειμένου να βάλουμε σε λειτουργία αυτό που λέγεται ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι πύλη εμπορίου και μεταφορών», υπογράμμισε ο κ. Πολίτης.

Οι επικείμενες αξιοποιήσεις σε τουρισμό και real estate

Ακόμη, ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε και στις επικείμενες τουριστικές και real estate αξιοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον οργανισμό.

«Η διαδικασία για το ακίνητο στην Αγία Τριάδα βρίσκεται σε πιο προχωρημένο επίπεδο ωρίμανσης καθώς έχει περάσει ήδη από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος και αναμένται να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Όλα αυτά απαιτούν χρόνο και υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πόσο καιρό θα πρέπει να μείνουν ανοιχτές για διαβούλευση. Εκτιμώ, όμως, ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα ξεκινήσουμε το διαγωνισμό για το ακίνητο στην Αγία Τριάδα», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που ήδη κάνουμε είναι να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, που είναι πιο απλοί κάνοντας διαγωνισμούς μιας φάσης. Επιπλέον, ακούμε τον επενδυτή και δε θεωρούμε ότι έχουμε την απόλυτη γνώση ενώ παράλληλα ακούμε και τις τοπικές κοινωνίες».

Τέλος, αναφορικά με το Ποσείδι, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ διευκρίνισε ότι «εκεί η διαδικασία βρίσκεται λίγο πιο πίσω αλλά πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 αναμένεται να προχωρήσει. Είναι η πρώτη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ αυτή την στιγμή τρέχει 6 με 7 ανοιχτούς διαγωνισμούς. Και σε αυτούς δεν περιλαμβάνω την Αττική οδό και τα υπόλοιπα εμβλημαιτκά έργα. Έχουμε ξεκινήσει προκειμένου να δώσουμε μια προοπιρική στον ιαματικό τουρισμό με την Λουτρόπολη των Καμμένων Βούρλων, όπου αναμένουμε μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες τις προσφορές καθώς και τους εργοταξιακούς χώρους στο Ρίο-Αντίριο, που είναι καθαρά real estate και εκεί θεωρώ ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον. Έχουμε ξεκινήσει το διαγωνισμό για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία, τα οποία τι να πω ντρέπομαι αλλά έχουν μείνει αναξιοποίητα για 20 χρόνια».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok