Η Βρετανία είναι ανένδοτη ως προς τις προτάσεις της για το διαζύγιο με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ, την Πέμπτη, οι ηγέτες της ΕΕ απέρριψαν το σχέδιο «Τσέκερς» της πρωθυπουργού Μέι, λέγοντας ότι θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στα θέματα του εμπορίου και των διευθετήσεων για τα σύνορα της Βρετανίας με την Ιρλανδία.
Η Μέι είπε πως δεν μπορεί να συμφωνήσει με οποιαδήποτε συμφωνία που θα μεταχειρίζεται τη Βόρεια Ιρλανδία διαφορετικά απ' ό,τι το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ΕΕ επιμένει πως δεν μπορούν να υπάρξουν σκληρά σύνορα ανάμεσα στη βρετανική επαρχία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, με τη Βόρεια Ιρλανδία να παραμένει στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ ή να εγκαθίσταται ένα σύνορο στη θάλασσα της Ιρλανδίας αν δεν επιτευχθεί μια εναλλακτική λύση.
«Έχουμε καταθέσει μα σειρά από σοβαρές προτάσεις... Δεν θα πηγαινοερχόμαστε από σχέδιο σε σχέδιο σαν μια διπλωματική πεταλούδα, θα είμαστε ανένδοτοι ως προς αυτό (το σχέδιο)», είπε ο Ράαμπ στην τηλεόραση του BBC. Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα σε κυριακάτικη εφημερίδα που ανέφεραν ότι οι συνεργάτες της Μέι έχουν αρχίσει να κάνουν εναλλακτικά σχέδια για εκλογές τον Μάιο, ο Ράαμπ απάντησε: «Είναι ανάξιο λόγου, δεν πρόκειται να συμβεί».
Το Λονδίνο ανυποχώρητο ως προς τις προτάσεις του για το Brexit
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 14:19ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Πειραιώς - Δείκτης Στεγαστικού Κλίματος: Προσδοκίες και αντιλήψεις των ελληνικών νοικοκυριών για την αγορά ακινήτων
-
Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος
-
Bioderma & Emmanouela Cosmetics δημιουργούν το Pink with Purpose Kit, για να ενισχύσουν το «Άλμα Ζωής»
-
Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ
-
Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς
-
ΟΤΕ: Πρόταση του ΔΣ για επανεκλογή του Κώστα Νεμπή για νέα τριετή θητεία


