Bayer: Δεσμεύεται να διαμορφώσει ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 09:46

Η Bayer καλωσόρισε αγρότες, ακαδημαϊκούς, κορυφαίους ειδικούς της διεθνούς βιομηχανίας και άλλους εμπλεκόμενους στη φετινή διοργάνωση “Future of Farming Dialogue 2019”, μια ανοικτή συζήτηση για το μέλλον της γεωργίας.

«Είναι απαραίτητο η γεωργία να τροφοδοτεί τον ολοένα αναπτυσσόμενο κόσμο μας χωρίς όμως να «πεινά» ο πλανήτης», δήλωσε ο Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer και πρόεδρος του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας (Crop Science) της Bayer AG. «Είναι αναγκαία η πρωτοποριακή καινοτομία, προκειμένου οι αγρότες να καλλιεργούν αρκετή τροφή για τον ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό, διατηρώντας παράλληλα τους φυσικούς πόρους».

Με τον τίτλο «Το αύριο ανήκει σε όλους μας», η εκδήλωση συγκέντρωσε ομιλητές και συμμετέχοντες από περίπου 40 χώρες, για 2 ημέρες γεμάτες με συζητήσεις, ομιλίες και συνεντεύξεις σχετικά με ζητήματα και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η βιομηχανία. Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ της παραγωγής τροφίμων και της προστασίας του πλανήτη μας, την κάλυψη των απαιτήσεων των καταναλωτών για πιο υγιεινή διατροφή χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη σπουδαιότητα εργαλείων φυτοπροστασίας για μια βιώσιμη γεωργία.

«Ως ηγέτες στον τομέα της γεωργίας, έχουμε την ευκαιρία, αλλά και την ευθύνη να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της απώλειας βιοποικιλότητας και της ασφάλειας των τροφίμων για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τον πλανήτη μας», δήλωσε ο Liam Condon.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης, ο Condon ανακοίνωσε πως η Bayer παρουσιάζει τρεις φιλόδοξες δεσμεύσεις έως το 2030, προκειμένου να αντιμετωπίσει κάποιες από τις πιο πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος:

Μείωση των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων που προκύπτουν από την φυτοπροστασία κατά 30%, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες που βοηθούν τους αγρότες να μειώσουν τις ποσότητες των προϊόντων που χρησιμοποιούν για φυτοπροστασία και επιτρέπουν εφαρμογή ακριβείας στις καλλιέργειες.

Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% στις καλλιεργήσιμες περιοχές που δραστηριοποιείται η Bayer.

Ενδυνάμωση 100 εκατομμυρίων μικροκαλλιεργητών σε αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας μεγαλύτερη πρόσβαση σε βιώσιμες γεωργικές λύσεις.

«Συνδυάζοντας την γεωργική καινοτομία με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που έχει πυρήνα την βιωσιμότητα, μπορούμε να συμβάλουμε σε μια πραγματικά καλύτερη ζωή», συνοψίζει ο Condon στην κεντρική του παρουσίαση, επισημαίνοντας ότι η επένδυση στις ανακαλύψεις του αύριο απαιτεί συνεργασία και δέσμευση με τους επιστήμονες, τους νεωτεριστές, τις κανονιστικές αρχές, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές προκειμένου να υπάρξει εμπιστοσύνη και κοινωνική αποδοχή. Ο Condon εξήγησε ότι η μακροπρόθεσμη επιτυχία του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, δεν έγκειται στην πώληση περισσότερων προϊόντων, αλλά στην παροχή εξατομικευμένων λύσεων στους παραγωγούς, που τους επιτρέπουν να επιτυγχάνουν καλύτερη και περισσότερο βιώσιμη συγκομιδή, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους, όπως νερό, γη, εισροές και ενέργεια.

Η σημερινή πρόοδος, οι δυνατότητες του αύριο 

Πέρυσι, η Bayer επένδυσε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ (pro forma) σε έρευνα και ανάπτυξη για τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή της βιομηχανίας και το ποσό αυτό αναμένεται να ανέλθει σε πάνω από 25 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια. Περίπου 7.300 επιστήμονες εργάζονται σε περισσότερα από 35 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης και περισσότερους από 175 σταθμούς γενετικής βελτίωσης για την ανάπτυξη της καινοτομίας. Οι συνδυασμένες προϊοντικές σειρές σε γενετική βελτίωση, βιοτεχνολογία, φυτοπροστασία και επιστήμη περιβάλλοντος του Τομέα μπορούν δυνητικά να αποδώσουν μέχρι 30 δισεκατομμύρια ευρώ ως μέγιστο δυναμικό πωλήσεων, εκ των οποίων τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να προέλθουν από πρόσφατα και βραχυπρόθεσμα λανσαρίσματα και μόνο.

«Πολλές από τις σημερινές καινοτομίες είναι αποτέλεσμα τόσο της συνεχούς βελτίωσης όσο και πολυσήμαντης καινοτομίας, καθώς χρησιμοποιούμε τη δύναμη της ανθρώπινης εφευρετικότητας για να καταφέρουμε με επιστημονικά επιτεύγματα πρόοδο στην υγεία και τη διατροφή να βελτιώσουμε τον κόσμο μας», δήλωσε ο Bob Reiter, Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer AG.

Τον περασμένο μήνα, η Bayer απέδειξε περαιτέρω τις ερευνητικές της δυνατότητες με την κυκλοφορία ενός καινοτόμου μυκητοκτόνου, το οποίο κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία iblon™. Βασισμένο στη δραστική ουσία isoflucypram, το νέο μυκητοκτόνο για χρήση σε σιτηρά, παρέχει εξαιρετικό έλεγχο της νόσου σε όλες τις καλλιέργειες δημητριακών, παρέχοντας υγιεινότερες καλλιέργειες και σταθερά υψηλότερες αποδόσεις σε σύγκριση με τα παρόντα πρότυπα της αγοράς. 

Διαρκείς επενδύσεις στην επιστήμη των δεδομένων και στις νέες τεχνολογίες 

Η επιστήμη των δεδομένων και τα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία επιτρέπουν στη Bayer να βελτιώσει με βιώσιμο τρόπο την αποδοτικότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να επιλέγουν τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας των προϊόντων τους. Συνδυάζοντας τόσο το κορυφαίο αρχείο της σε γενετικό υλικό σε καλαμπόκι, σόγια, βαμβάκι και λαχανικά, γενετικά χαρακτηριστικά νέας γενιάς, ισχυρή πλατφόρμα ανακάλυψης νέων μορίων και μικροοργανισμών με τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για απόδοση σπόρων, σημαίνει ότι η Bayer διαθέτει εκτός από το ισχύον χαρτοφυλάκιό της την υψηλότερη δυναμική καινοτομίας και στη γεωργία.

Το προηγούμενο έτος, η Bayer σύναψε περισσότερες από 60 νέες συνεργασίες ή ανανεώσεις σε υπάρχουσες συνεργασίες ενώ πρόσφατα, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία βιοφαρμακευτικής έρευνας Arvinas για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας – προσφάτως επονομαζόμενης ως Oerth Bio (προφέρεται "Earth") – προκειμένου να διερευνήσει πώς οι πρωτεΐνες μοριακής αποδόμησης που βρίσκονται σε φυτά και ζώα μπορούν να προστατεύσουν τις καλλιέργειες από την απειλή εντόμων και ασθενειών. Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας δεν έχουν μόνο σημαντικές επιδράσεις στη γεωργία αλλά θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποφέρουν σημαντικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία μέσω του Τομέα Φαρμάκων της Bayer. Από σήμερα, ο John Dombrosky αναλαμβάνει γενικός διευθυντής της Oerth Bio. Προηγουμένως είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της AgTech Accelerator, η οποία χρηματοδότησε, δημιούργησε και ανέπτυξε αναδυόμενες startups (νεοφυείς επιχειρήσεις) τεχνολογίας με μεγάλο όραμα στον τομέα της Γεωργίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το κορυφαίο πρόγραμμα μας σε Έρευνα και Ανάπτυξη με 75 projects σε σπόρους και γενετικά χαρακτηριστικά, την φυτοπροστασία και τις προϊοντικές σειρές για την Ψηφιακή Γεωργία», πρόσθεσε ο Reiter. «Με εκατοντάδες νέα υβρίδια και ποικιλίες που διατίθενται στο εμπόριο ετησίως, είμαστε σε θέση να ανακαλύψουμε, να συνδυάσουμε και να προσφέρουμε ειδικά διαμορφωμένες λύσεις για τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο». 

Αύξηση της παραγωγικότητας με εργαλεία γεωργίας ακριβείας 

Σήμερα, η Bayer παρέχει στους αγρότες σε εκατομμύρια στρέμματα παγκοσμίως την κορυφαία πλατφόρμα στον κλάδο των ψηφιακών λύσεων γεωργίας. «Συνδυάζοντας το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τεχνολογίας, το εξαιρετικό πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης και την σε βάθος γνώση δεδομένων που αποκτήθηκαν μέσω της πλατφόρμας FieldView™ το μέλλον της γεωργίας δεν ήταν ποτέ τόσο συναρπαστικό», δήλωσε ο Sam Eathington, Chief Science Officer της εταιρείας The Climate Corporation.

Το FieldView είναι διαθέσιμο σε Η.Π.Α., Καναδά, Βραζιλία, Αργεντινή και σε 15 χώρες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων βασικών αγορών όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουκρανία. Το 2018, η εταιρεία Climate λάνσαρε επίσης μια ψηφιακή λύση για μικροκαλλιεργητές με την ονομασία FarmRise™, παρέχοντας τους μέσω των κινητών τους συσκευών βασικές αγρονομικές πληροφορίες για να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους.

«Η ψηφιακή γεωργία διευκολύνει τις εξατομικευμένες λύσεις, ειδικά διαμορφωμένες στις ανάγκες κάθε φάρμας», πρόσθεσε ο Eathington. Το 2018, το FieldView βρισκόταν σε γη αξίας μεγαλύτερης των 60 εκατομμυρίων παγκοσμίως. Φέτος, η εταιρεία πορεύεται σύμφωνα με το στόχο της για εφαρμογή σε γη αξίας 90 εκατομμυρίων. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους αγρότες να συλλέγουν και να απεικονίζουν εύκολα τα δεδομένα για τον αγρό, να αναλύουν και να αξιολογούν την απόδοση των καλλιεργειών και να διαχειρίζονται την ποικιλομορφία του αγρού τους μέσω προσαρμοσμένων σχεδίων λίπανσης και σποράς, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η παραγωγικότητα των καλλιεργειών. «Βλέπουμε μια ευκαιρία ενός δισεκατομμυρίου στρεμμάτων όπου οι ψηφιακές μας τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θετική και βιώσιμη βελτίωση του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων», δήλωσε ο Eathington. «Στόχος μας είναι να γίνουμε ηγέτες σε πρωτοποριακή καινοτομία και σε ψηφιακό μετασχηματισμό για να βοηθήσουμε στην εφαρμογή νέων προτύπων βιώσιμης γεωργίας».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok