Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Διάκριση για την προσφορά του στο Επιχειρείν

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 14:54

Σημαντική διάκριση απέσπασε στο νέο θεσμό επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης για τη συνολική προσφορά του στο Ελληνικό Επιχειρείν. 

Τα βραβεία τέλεσαν υπό την αιγίδα της ΑΕ Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ. 

Στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του, το Ιατρικό Διαβαλκανικό κατόρθωσε, όχι μόνο να ανεβάσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, αλλά και να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σημείο αναφοράς σε ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη. Πέραν όμως της συνεισφοράς του στο χώρο της Υγείας και τη συμβολή του στο νέο αφήγημα της πόλης της Θεσσαλονίκης, έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και στην Οικονομία και στην Κοινωνία. Αυτό μεταφράζεται σε: α) συνολικές επενδύσεις, άνω των €200.000.000, β) €325.000.000 σε δαπάνες μισθοδοσίας, γ) €180.000.000 σε καταβολές στο Ελληνικό Δημόσιο, δ) €131.000.000 σε καταβολές σε ασφαλιστικά ταμεία και ε) το πιο εκτεταμένο και ουσιαστικό για την Υγεία, πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Τηλεϊατρική, Πρόγραμμα Υιοθεσίας ακριτικών περιοχών και στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων). 

Κατά την παραλαβή του Βραβείου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, τόνισε: «Το Ιατρικό Διαβαλκανικό ιδρύθηκε με διπλή στόχευση: 1) να αναβαθμίσει την παροχή υπηρεσιών υγείας και να εξασφαλίσει την πρόσβαση στην τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας και επιστήμης στους κατοίκους όλης της Μακεδονίας και 2) να εδραιώσει την πόλη της Θεσσαλονίκης, ως σημείο αναφοράς στις υπηρεσίες υγείας, δημιουργώντας κέντρα αναφοράς και αριστείας, προσελκύοντας έτσι διεθνείς ασθενείς από τις γειτονικές -και όχι μόνο- χώρες, και επαναπατρίζοντας σημαντικά ελληνικά μυαλά από το χώρο της ιατρικής». Για να προσθέσει ότι «το βραβείο αυτό ανήκει στους χίλιους αφοσιωμένους εργαζομένους και στελέχη του Διαβαλκανικού, στους 700 κορυφαίους ιατρούς-συνεργάτες του και, πάνω από όλα, στον οραματιστή και ιδρυτή του, Πρόεδρο Γιώργο Αποστολόπουλο». 

Τέλος, ο Δρ. Αποστολόπουλος, με τη θεσμική του ιδιότητα ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης μαζί με τους εκπροσώπους της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας της χώρας. Εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών και σημείωσε πως τα βραβεία συμβάλλουν στην αναγνώριση της εξωστρέφειας, της συνεργατικότητας, της καινοτομίας και της αειφορίας στο σύγχρονο «Επιχειρείν», αξίες και κατευθύνσεις στις οποίες εστιάζει τη δράση και τις πρωτοβουλίες της και η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok