Σειρήνες στο Κίεβο λίγο μετά την άφιξη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 12:18
Σειρήνες στο Κίεβο λίγο μετά την άφιξη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι

Σειρήνες συναγερμού σήμαναν στο Κίεβο, λίγη ώρα μετά την άφιξη του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία και έφτασαν στο Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο.

macron sholz draghi

Ο Σολτς, ο οποίος φορούσε τζιν παντελόνι και ένα μαύρο μπλουζάκι τύπου πόλο, ο Μακρόν με κοστούμι, λευκό πουκάμισο και χωρίς γραβάτα και ο Ντράγκι με ένα ανοιξιάτικο μπλε πουλόβερ, αφίχθησαν στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου τους υποδέχθηκε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουκρανία Ετιέν ντε Πονσέν.

«Είναι μια σημαντική στιγμή. Είναι ένα μήνυμα ενότητας που στέλνουμε στους Ουκρανούς», δήλωσε κατά την άφιξή του στο Κίεβο ο Μακρόν, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ερωτηθείς γιατί η επίσκεψη πραγματοποιείται τώρα, ένας αξιωματούχος του Μεγάρου των Ηλυσίων απάντησε ότι οι τρεις ηγέτες θεώρησαν πως θα ήταν προτιμότερο να γίνει αυτή πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα, όπου πρόκειται να συζητηθεί το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στο μπλοκ των 27.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται αύριο να παρουσιάσει τη γνωμοδότησή της σχετικά με το ερωτηματολόγιο της Ουκρανίας για την ένταξή της στην ΕΕ, κάτι το οποίο τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κράτη αντιμετωπίζουν χλιαρά.

«Ο ωφέλιμος χρόνος γι' αυτή την επίσκεψη θα ήταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 23 και 24 Ιουνίου, όπου αναμένεται μια ισχυρή συμβολική κίνηση από τους Ουκρανούς», είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις εύλογες φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ σε μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία και στην προσοχή που οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κράτη που έχουν ήδη καθεστώς υποψήφιας χώρας και είναι καθηλωμένα στα ενταξιακά κεφάλαια, καθώς και στο γεγονός ότι δεν πρέπει να αποσταθεροποιήσουμε ούτε να κατακερματίσουμε την ΕΕ», είπε η ίδια πηγή.

Θέλουμε μια νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας, η οποία θα αποκαθιστά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, περιλαμβανομένης της Κριμαίας που η Ρωσία κατέλαβε το 2014, δήλωσε η γαλλική διπλωματική πηγή στο Ρόιτερς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ουκρανός πρόεδρος είναι εκείνος που θα καθορίσει ποια θα μπορούσε να είναι μια στρατιωτική νίκη.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη των τριών Ευρωπαίων ηγετών στην Ουκρανία, έπειτα από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Χρειάστηκαν εβδομάδες για να οργανωθεί η επίσκεψη των τριών Ευρωπαίων ηγετών, με τους ίδιους να επιχειρούν να ξεπεράσουν την κριτική εντός της Ουκρανίας σχετικά με τις ενέργειές τους ως προς τον πόλεμο.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok