Ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΚΙΝΑΛ καταδικάζει την απόφαση Τσιάρα για αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 16:31
Ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΚΙΝΑΛ καταδικάζει την απόφαση Τσιάρα για αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΚΙΝΑΛ καταδικάζει την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να αναστείλει την Παρασκευή 16/10 τη λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Μπάλλος» που «χτυπούσε» τη χώρα.

«Καταδικάζουμε την ανεύθυνη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Τσιάρα, ο οποίος το βράδυ της 15/10 με μια πρόχειρη και ασαφή ανακοίνωση, ανέστειλε λόγω της κακοκαιρίας τη λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Αττικής, εκτός "από τις υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα", για τις οποίες προφανώς δεν υπήρχε αδυναμία ή δυσχέρεια μετακίνησης δικηγόρων και πολιτών εξαιτίας της κακοκαιρίας!

Η παντελώς άστοχη, αόριστη, ασαφής και δυσνόητη αυτή διατύπωση της ανακοίνωσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οδήγησε την επομένη ημέρα το πρωί, ιδίως στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σε μια πρωτοφανή αναστάτωση και ταλαιπωρία εκατοντάδες δικηγόρους και πολίτες, αφού ουδείς γνώριζε ποιες υποθέσεις θα εκδικάζονταν και ποιες όχι, γεγονός που αναμφίβολα τραυμάτισε την εικόνα της απονομής της Δικαιοσύνης και προκάλεσε τεράστια άνευ λόγου ταλαιπωρία σε πολίτες, δικαστές και δικηγόρους..

Οι συνεχείς αστοχίες, οι προφανείς ανεπάρκειες και η διαρκής αδυναμία αντιμετώπισης οποιουδήποτε προβλήματος εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η μόνη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει ο κ. Υπουργός στο θεσμό της Δικαιοσύνης είναι η αποχώρησή του...» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΝΑΛ.

Χθες, 16 Οκτωβρίου, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει σε άλλη ανακοίνωση: «Ό,τι δεν κατάφερε η κακοκαιρία, το κατάφερε η κυβέρνηση - Τεράστιες οι ευθύνες της για την κατάσταση σύγχυσης και χάους χθες στα δικαστήρια της Αθήνας».

Ειδικότερα η ανακοίνωση ανέφερε: «Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε χθες Παρασκευή, 15-10-2021, στα δικαστήρια της Αθήνας, η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, να ανασταλούν οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως καταγγέλλουν δικηγόροι και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Τα προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι η κυβερνητική απόφαση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, δεν εξειδίκευσε με σαφήνεια τη φύση των επειγουσών υποθέσεων που εξαιρούνταν από την αναστολή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση για το ποιες ακριβώς υποθέσεις θα εκδικάζονταν και ποιες όχι.

Ό,τι δεν κατάφερε η κακοκαιρία, το κατάφερε τελικά η κυβέρνηση. Ο υπουργός έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για το χάος που προκλήθηκε. Για άλλη μια φορά οι δικηγόροι έμειναν με τα προβλήματα, οι πολίτες αγανακτούν με την πρωτοφανή αυτή κατάσταση και η Δικαιοσύνη βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο. Αλλά το Επιτελικό Κράτος....είναι σε αναστολή λόγω" Μπάλλου"...».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok