«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για την πορεία του Πολυτεχνείου

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 11:46

Από σήμερα το μεσημέρι και με την έναρξη της πορείας στις 14.00 για την 46η Επέτειο του Πολυτεχνείου θα έχει αναπτυχθεί σε όλο το φάσμα του ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας με 5.000 αστυνομικούς, το ελικόπτερο και drones της ΕΛ.ΑΣ να δίνουν εικόνα σε ζωντανή μετάδοση.

Η αμερικανική πρεσβεία θα βρίσκεται από νωρίς σε αστυνομικό κλοιό με περίπου 20 κλούβες να δημιουργούν φραγμό μπροστά στο κτίριο κατά μήκος της Βασ. Σοφίας.

Ειδικός σχεδιασμός θα υπάρχει για την αντιμετώπιση όσων ανεβαίνουν σε ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια πετώντας από εκεί διάφορα αντικείμενα με στόχο αστυνομικούς, ενώ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες. Με την κατάργηση του ασύλου, φέτος, η αστυνομία θα μπορεί να επιχειρήσει και μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Επίσης, για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ». Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

Ο δήμος της Αθήνας έχει απομακρύνει δεκάδες κάδους απορριμμάτων από το κέντρο προκειμένου να μην πυρποληθούν και χρησιμοποιηθούν ως οδοφράγματα, ενώ ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών κατέβασε τις ηλεκτρονικές ταμπέλες τηλεματικής στην Πατησίων και άλλες κεντρικές λεωφόρους για τον φόβο βανδαλισμών.

Κλειστοί θα είναι και τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι σταθμοί του Μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά είναι: «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 16:30. Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Το «παρών» στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όντας επικεφαλής του μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται αύριο στην πορεία και θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος» επιβεβαιώνει μέσω Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Αστυνομικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Από την Tροχαία Mέτρα απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης των οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες αποφασίστηκαν από την Τροχαία, η εφαρμογή των οποίων θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην εφαρμογή των μέτρων θα συνδράμει και η Δημοτική Αστυνομία.

Στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων βρίσκεται η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, απ’ όπου θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Κυριακής οι πορείες, με τις οποίες κορυφώνεται κάθε χρόνο ο εορτασμός, και σ αυτές θα συμμετάσχουν φοιτητές, νεολαίοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και απλοί πολίτες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τροχαίας, από τις 2.30 σήμερα το, σταδιακά κι ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, θα υπάρξουν διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας στους εξής οδικούς άξονες: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, στις Πλατείες Δημοκρατίας και ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, 3ης Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή, κι όπου αλλού απαιτηθεί.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok