Φ. Γεννηματά: Γιατί η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η πιο χρήσιμη ψήφος

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 09:50
Φ. Γεννηματά: Γιατί η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η πιο χρήσιμη ψήφος

O AΠEPXOMENOΣ ΠPΩΘYΠOYPΓOΣ EXEI YΠOXPEΩΣH KAI EYΘYNH ME TIΣ ΠPAΞEIΣ TOY NA MHN ZHMIΩΘOYN TA EΘNIKA ΣYMΦEPONTA 

Χρειάζονταν πιο τολμηρές ενέργειες από τη Σύνοδο Κορυφής

Έγινε ένα βήμα, αλλά θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρό. Θα πρέπει να αναμένουμε τις εξελίξεις για να δούμε αν αυτές οι αποφάσεις οδηγήσουν σε αποτροπή κινήσεων της Τουρκίας. Χρειάζονταν πιο τολμηρές ενέργειες από τη σύνοδο και η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο πιεστική.

Ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως δεν το έπραξε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια για κανένα ζήτημα της χώρας έτσι απουσιάζει κάθε προσπάθεια για να υπάρξει αρραγές μέτωπο και τώρα. Εμείς ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΕΞ. Αν η κυβέρνηση πράγματι αξιολογούσε τα ζήτημα θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να είχε επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά δεν το έκανε. Ένας από τους λόγους για τους οποίους διατηρούμε τις ανησυχίες μας είναι ότι είδαμε πως χειρίστηκε το Σκοπιανό και ακούσαμε στελέχη του που είπαν ότι είναι πρότυπο η συμφωνία των Πρεσπών και για τα ελληνοτουρκικά. O απερχόμενος Πρωθυπουργός έχει υποχρέωση και ευθύνη με τις πράξεις του να μην ζημιωθούν τα εθνικά συμφέροντα.

Κάποιοι προσπαθούν να πουν ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει

Κάποιοι προσπαθούν να πουν ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Μας μετράει όλους και παίρνει την τελικές του αποφάσεις. Οφείλουμε να εξηγήσουμε αναλυτικά πιο είναι το διακύβευμα. Το δίλλημα είναι ένα. Ισχυρό κίνημα αλλαγής ή νέες περιπέτειες.

Η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής

Έχει φανεί ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης με ασφάλεια. Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές και υπάρχει ένα κύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας που εκφράστηκε υπέρ της ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρότατο αντίβαρο τόσο απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ όσο και απέναντι στο λαϊκισμό.
Η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε μία δύναμη ομαλότητας και σταθερότητας. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία. Είμαστε υπεύθυνη δύναμη και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε τροχιά αποσταθεροποίησης. Εμείς θα συμβάλουμε θετικά σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική στήριξη και ένα προοδευτικό πρόγραμμα

Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική στήριξη και ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό το πρόγραμμα είναι το σχέδιο Ελλάδα. Δύο φορές μπορούσε να υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση μία με την Κυβέρνηση Παπαδήμου και μία το καλοκαίρι το 2015. Όμως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γύρισαν τη πλάτη στην εθνική συνεννόηση και οδήγησαν σε εκλογές. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Κανείς δεν θα καθορίσει την κυβέρνηση παρά μόνο ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κυβερνητικό σε κανέναν για να βγουν οι αριθμοί.

Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κυβερνητικό σε κανέναν για να βγουν οι αριθμοί. Έχουμε σχέδιο για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, αλλά αν δεν επιτευχθεί αυτό θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Μόνο με ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής θα επιστρέψει η λογική στον τόπο. Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε και αποδοκιμάστηκε, έγινε ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ, τώρα διεκδικεί τη ψήφο για να είναι δήθεν το ανάχωμα στις δεξιές πολιτικές. Να τα πιάσουμε ένα, ένα. Θέλει να υπερασπιστεί τις συντάξεις, μα με το νόμο Κατρούγκαλου μειώθηκαν 40% και καταργήθηκε το ΕΚΑΣ. Να θυμίσω τι έκανε με τη ΔΕΗ; Εκχώρησε το 50% των πελατών της ΔΕΗ σε ιδιώτες χωρίς αντάλλαγμα. Εξαϋλώθηκε η αξία της ΔΕΗ. Θα είναι το ανάχωμα ο Τσίπρας απέναντι σε ιδιωτικοποιήσεις; Αυτός δεν δημιούργησε ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες και τα φόρτωσε στην πλάτη του ελληνικού λαού; Μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας; O ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει το ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχει καμία μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο σοσιαλδημοκρατικές θέσεις.

Δεν υπάρχει καμία μετατόπιση. Υπάρχει μόνο προσχηματική ρητορεία. Έτσι θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα νόμο και άρθρο θα τα καταργούσε και έφερε το τρίτο πιο σκληρό. Ο κ. Τσίπρας δημιούργησε τη νέα δεξιά, με τις πολιτικές που εφάρμοσε με τη συνεργασία του με την ακροδεξιά και την Καραμανλική συνιστώσα. Ήρθε ο κ. Γιούνκερ πριν από λίγες ημέρες να αποκαλύψει αυτό που ενώνει τον κ. Τσίπρα με τον Μητσοτάκη. Ο οποίος δεν έχει πει τίποτα για τις ευθύνες του κόμματος του από το 2004 έως το 2009 και ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να συγκαλύψει τις ευθύνες αυτές. Ο μόνος στόχος ήταν να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM 97,8
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok