Η Generali αποσύρει τις δραστηριότητές της από τη Ρωσία και προσφέρει €3 εκατ. σε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 13:06
Η Generali αποσύρει τις δραστηριότητές της από τη Ρωσία και προσφέρει €3 εκατ. σε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η Generali αποσύρει τις δραστηριότητές της από την Ρωσία και προσφέρει βοήθεια ύψους 3 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των οικογενειών και των παιδιών από την Ουκρανία.

Παράλληλα συγκεντρώνει χρηματικές δωρεές από τους ανθρώπους της σε όλο τον κόσμο για τον ίδιο σκοπό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου:

«Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Generali παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα και τις επιπτώσεις των εξελίξεων στις επιχειρήσεις και στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εταιρεία ανακοινώνει την απόσυρση των δραστηριοτήτων της από τη Ρωσία και προχωρά στο κλείσιμο των υπηρεσιών της στη Μόσχα και στην παραίτηση από τις θέσεις που κατέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ρωσικής ασφαλιστικής εταιρείας Ingosstrakh, στην οποία κατέχει μειοψηφικό μερίδιο επενδύσεων ύψους 38,5%. Η Generali, ως εκ τούτου, δεν έχει καμία επιρροή στις δραστηριότητές της.

Επίσης προχωρεί στο κλείσιμο της Europ Assistance, που δραστηριοποιείται στη χώρα.

Η μικρή έκθεση της Generali στη ρωσική αγορά, όσον αφορά τις επενδύσεις και τις ασφαλιστικές δραστηριότητες, είναι επίσης υπό συνεχή αξιολόγηση και σε πλήρη συμμόρφωση προς όλες ισχύουσες κυρώσεις.

Η Generali θα προσφέρει ακόμα το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των προσφύγων.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία προχώρησε και σε δωρεά προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τα μέλη της οποίας βρίσκονται στην Ουκρανία, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην πρώτη γραμμή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα, ενεργοποιώντας το δίκτυο των ανθρώπων της σε όλο τον κόσμο, απηύθυνε πρόσκληση για την συγκέντρωση χρηματικών δωρεών οι οποίες μέσα σε 24 ώρες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ. Το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί θα διπλασιαστεί από την Generali και θα διατεθεί μέσω του κοινωφελούς δικτύου Human Safety Net του Ομίλου, για την υποστήριξη του έργου της UNICEF, η οποία έχει κληθεί να βοηθήσει τις οικογένειες με παιδιά που έχουν πληγεί.

«Επιδιώκοντας να αποτελεί συνοδοιπόρο των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, η Generali δημιούργησε το Human Safety Net ένα ολιστικό και παγκόσμιο CSR πλάνο που στοχεύει στην στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η ύπαρξη και η λειτουργία του τη δεδομένη χρονική στιγμή συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενίσχυση της προσπάθειας για παροχή βοήθειας προς τον προσφυγικό πληθυσμό καθώς συνενώνει τις δυνάμεις του Ομίλου και των ανθρώπων του ανά τον κόσμο γύρω από τους πυλώνες της προσφοράς και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο», σημειώνεται.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok