Παρατείνεται έως τις 11 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward»

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 16:22
Παρατείνεται έως τις 11 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward»

Αυξημένο ενδιαφέρον από μικρομεσαίες επιχειρήσεις για συμμετοχή στον 5ο κύκλο του προγράμματος

Παρατείνεται κατά μία εβδομάδα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward». Οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν προθεσμία έως τις 11 Απριλίου 2022 για να δηλώσουν συμμετοχή στον 5ο κύκλο του προγράμματος.

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του www.opapcsr.gr και θα ολοκληρωθεί στις 12:00 το βράδυ της Δευτέρας, 11 Απριλίου.

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εκείνους τους τομείς, όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.

Ολοκληρωμένη καθοδήγηση σε 10 νέες εταιρείες

Δεκάδες επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για να διεκδικήσουν μία από τις 10 νέες θέσεις του «ΟΠΑΠ Forward». Οι 10 εταιρείες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στον 5ο κύκλο, θα λάβουν ολοκληρωμένη καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς και τους μέντορες του προγράμματος, ώστε να αναπτυχθούν, να αυξήσουν το τζίρο τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Τον νέο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward» θα παρακολουθήσουν συνολικά 50 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών που θα λάβουν περιλαμβάνει:

Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς

Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία

Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα

Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές

Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες

Σε μια από τις δράσεις δικτύωσης, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, οι επιχειρηματίες του «ΟΠΑΠ Forward» αναφέρθηκαν στα οφέλη που έχουν αποκομίσει από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Αύξηση τζίρου και ενίσχυση απασχόλησης

Μέχρι σήμερα, 59 εταιρείες από όλη την Ελλάδα έχουν επωφεληθεί από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια, κατάφεραν να δημιουργήσουν 2.260 νέες άμεσες θέσεις εργασίας ενώ, μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν, υποστηρίζουν 20.249 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, αύξησαν τον τζίρο τους συνολικά κατά 242 εκατ. ευρώ.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok