Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Matrix από τον όμιλο Howden

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 11:36
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Matrix από τον όμιλο Howden

Oλοκληρώθηκε, όπως ανακοινώθηκε, η συνένωση του Ομίλου Howden Broking Group (Howden) και του Ομίλου MATRIX Insurance and Reinsurance Brokers (MATRIX) με αποτέλεσμα τη δημιουργία της Howden Matrix.

Η ανεξάρτητη μεσιτική MATRIX ιδρύθηκε το 2003, έλαβε τη διαπίστευση Broker at Lloyd’s το 2012 και σύντομα κυριάρχησε στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, παρέχοντας υψηλού επιπέδου αντασφαλιστικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες διαμεσολάβησης.

O κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, θα συνεχίσει την μακρόχρονη και επιτυχή του θητεία ως CEO, ενώ η MATRIX θα ενταχθεί διοικητικά στην Περιφέρεια Μεσογείου της Howden (Mediterranean Region) με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Danny Sever και η μετονομασία σε Howden-Matrix θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

Η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της συνένωσης μεταξύ των Ομίλων Ηowden και ΜΑΤRIX αποτελεί το επισφράγισμα της μεταξύ τους στρατηγικής συμμαχίας κατά το 2019, που είχε ως αποτέλεσμα την εξαγορά της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μεσίτες Α.Ε., θυγατρικής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, του μεγαλύτερου ελληνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

O κ. José Manuel González, CEO του Howden Broking Group, σχολίασε: «Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, τόσο για τους δυο οργανισμούς, αλλά κυρίως για τους πελάτες μας. Η συνένωση με την MATRIX, την ηγετική ανεξάρτητη μεσιτική στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική μας και με την υπόσχεση που έχουμε δώσει σε όσους μας εμπιστεύονται: να παρέχουμε κορυφαίας εξειδίκευσης υπηρεσίες, σε όποιο σημείο του πλανήτη τις χρειάζονται».

Ο κ. Danny Sever, CEO, Howden Mediterranean Region, καλωσορίζοντας την MATRIX υπογράμμισε: «Η συγκεκριμενη συμφωνία αποτελεί την αποκορύφωση μιας μακροχρόνιας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, μια στρατηγική κίνηση που έρχεται να ενισχύσει την προσήλωσή μας στην ανάπτυξη των εργασιών σε αυτή τη σημαντική περιοχή». 

Ο κ. Gerry Tighe, διευθυντικό και ιδρυτικό στέλεχος της ΜΑΤRIX, τόνισε: «Η ένταξή μας στην οικογένεια της Howden αποτελεί μια δυναμική εξέλιξη για τους πελάτες μας, σε επίπεδο διεθνούς εξειδίκευσης και οικονομικής ισχύος, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να τους εξυπηρετήσουμε, με τα ίδια ποιοτικά standards, σε όλο σχεδόν τον πλανήτη. Συγχρόνως, η φιλοσοφία της Howden ταυτίζεται με τη δική μας: θεωρούμε τους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας, ως μέλη της οικογένειάς μας».

Ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO της MATRIX, πρόσθεσε: «Η ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής συμφωνίας, και μάλιστα εν μέσω μιας δύσκολης για τα διεθνή δεδομένα συγκυρίας, αποδεικνύει έμπρακτα τις κοινές προτεραιότητες, την αφοσίωση και κυρίως τις αξίες που χαρακτηρίζουν τόσο την ΜΑΤRIX, όσο και την Howden. Είμαι πραγματικά ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από αυτή την συνένωση, που μπόρεσε να υλοποιηθεί απερίσπαστα και λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και αναπτυξιακής πορείας για τη χώρα».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok