ΕΕΑ: Συμμετείχε σε Ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του Έβρου

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 13:46

Ημερίδα ενημέρωσης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης του Έβρου συνδιοργάνωσαν στην Αλεξανδρούπολη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας με το Επιμελητήριο Έβρου και την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου.

Στην ημερίδα, που μέσα από τις εργασίες της προέκυψε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, συμμετείχαν ως ομιλητές από το ΕΕΑ ο πρόεδρος κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παν. Παντελής.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην προοπτική στενότερης συνεργασίας των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας και την υλοποίηση των όσων είχαν καθοριστεί στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη για τη διαμόρφωση ισχυρών δεσμών και κοινών πολιτικών και ενεργειών μεταξύ των δυνάμεων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Από τις εργασίες της ημερίδας προέκυψε θετικό μήνυμα προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και το μέλλον της. Οι επαγγελματίες της περιοχής και ευρύτερα της Θράκης, παρά τα όποια προβλήματα, όπως το Bancassurance, δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Στην ημερίδα ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε όλες τις ενέργειες που το Ε.Ε.Α. δρομολογεί για να συντελέσει στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του κλάδου, όπως η 2η Εθνική Συνδιάσκεψη, το πανελλαδικό συνέδριο, η επιστημονική μελέτη για τη διαμεσολάβηση και άλλα, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του Ε.Ε.Α. να στηρίζει τα Σωματεία, και τη συνεργασία με τα τοπικά Επιμελητήρια. Ο κ. Γαβαλάκης ενημέρωσε εστιασμένα για τις ευκαιρίες που ανοίγονται στον κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στις αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν από τον κάθε επαγγελματία ώστε να εργαστεί εκσυγχρονισμένα στο περιβάλλον που δημιουργείται. Ανέδειξε τη σημασία οργάνωσης του κάθε γραφείου και των διαδικασιών-υποχρεώσεων που και λόγω IDD οι επαγγελματίες οφείλουν να ακολουθούν. Ο κ. Παντελής ανέλυσε όλες τις φορολογικές παραμέτρους που διέπουν το επάγγελμα και έδωσε απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

Οι εκπρόσωποι του Έβρου

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου, κ. Δημ. Μπακαλίδης, χαιρέτισε την εκδήλωση και ανακοίνωσε ότι αποτελεί την εκκίνηση σειράς πρωτοβουλιών που θα εξελιχθούν για τους επαγγελματίες της περιοχής σε συνεργασία με τον Επιμελητηριακό θεσμό. Τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στον κλάδο τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες. Επίσης εξήρε τη θετική στάση του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος στηρίζει τον κλάδο και στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας παρευρέθηκε, χαιρέτισε, αντάλλαξε με τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. εθιμοτυπικά ενθύμια, και συντέλεσε στην εξέλιξη της ημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Επιμελητηρίου.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok