Singapore Airlines: Απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της έως το 2050

Κυριακή, 30 Μαΐου 2021 13:12
Singapore Airlines: Απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της έως το 2050

Σε απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της έως το 2050 ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο όμιλος της Singapore Airlines (SIA). Η ανακοίνωση ενισχύει τη μακροχρόνια στρατηγική του Ομίλου για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός του και για περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου, Singapore Airlines, Scoot και SIA Cargo, θα πετύχουν το στόχο μέσα από μια ευρεία γκάμα δράσεων που θα περιλαμβάνουν την επένδυση σε αεροσκάφη νέας γενιάς, την επίτευξη υψηλότερης λειτουργικής αποδοτικότητας, την υιοθέτηση τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα όπως βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα, και την επιλογή προγραμμάτων  αντιστάθμισης άνθρακα (high quality carbon offset).

Ο Όμιλος έχει ήδη προχωρήσει σε εφαρμογή νέων μέτρων για την ενίσχυση των στόχων της περί αειφορίας, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Για παράδειγμα, ο Όμιλος ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλα τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα γραφεία του στη Σιγκαπούρη. Τα φωτοβολταϊκά παράγουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές που καλύπτει έως και το 18 τοις εκατό των αναγκών των γραφείων του Ομίλου σε ηλεκτρική ενέργεια, ή αλλιώς αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 2.300 διαμερίσματα τεσσάρων δωματίων στη Σιγκαπούρη για ένα χρόνο.

Το 2020, η Singapore Airlines παρουσίασε μια νέα προσέγγιση γευμάτων στην Economy Class που προσφέρει αυξημένες επιλογές φαγητού για τους πελάτες. Τα γεύματα προσφέρονται σε βιώσιμη χάρτινη συσκευασία και περιλαμβάνουν μαχαιροπήρουνα  από μπαμπού, μειώνοντας την ποσότητα πλαστικών μίας χρήσης στην καμπίνα. Αυτή η συσκευασία ζυγίζει 50% λιγότερο, συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Στη συνέχεια, τα πάντα, από τα σερβίτσια σερβιρίσματος έως τα απόβλητα τροφίμων, θα στέλνονται σε ένα βιολογικό χωνευτήρι για να μετατραπούν σε καύσιμα pellets που μπορούν να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα και τον άνθρακα.

 «Σήμερα, ο πιο αποτελεσματικός και άμεσος τρόπος για να μειώσει μια αεροπορική εταιρεία σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι ο σύγχρονος στόλος αεροσκαφών. Ο στόλος του Ομίλου SIA έχει μέση ηλικία κάτω των έξι ετών, καθιστώντας τον έναν από τους νεότερους στον κόσμο», ανέφερε ο Goh Choon Phong, Διευθύνων Σύμβουλος της Singapore Airlines,

Καθώς ο Όμιλος της Singapore Airlines ξεκινά αυτό το ταξίδι προς μηδενικές εκπομπές έως το 2050, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με εταίρους για την από κοινού ανάπτυξη μιας ισχυρής βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμων αεροσκαφών και αγοράς άνθρακα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεργαστεί με φορείς της Σιγκαπούρης για το σχεδιασμό ενός ολιστικού πλάνου απανθρακοποίησης, το οποίο θα έρθει να υποστηρίξει το στόχο της Κυβέρνησης της Σιγκαπούρης να διατηρήσει η χώρα το ρόλο του ισχυρού αεροπορικού κόμβου και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της στο μέλλον.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok